Traffic newsTe са добър помощник, когато сме навън и нямаме

...
Traffic newsTe са добър помощник, когато сме навън и нямаме
Коментари Харесай

Какво не е добре да почиствате с мокри кърпички?

Traffic news

Te са добър асистент, когато сме на открито и нямаме подръка топла вода и сапун

 

Антибактериалните мокри кърпички са добър асистент, когато сме на открито и нямаме подръка топла вода и сапун, с които да дезинфекцираме ръцете си от бактерии и вируси. Почистването на предмети и принадлежности у дома с мокри кърпички обаче не всеки път е добра концепция. Вижте за какво.

Не почиствайте детски играчки

Детето ви се разболява постоянно. Антибиотиците не оказват помощ за преодоляване и бързо превъзмогване на инфекцията. В доста случаи точно в това е казусът – неправилното и прекомерно потребление на антибиотични препарати. Като спомагателен остатък се явяват и антибактериалните кърпички, които убиват както нездравословните, по този начин и потребните бактерии по детските ръчички след игра с дезинфекцираните играчки, написа Az-jenata.bg.Избягвайте почистването на предметите, с които детето си играе, с антибактериални кърпички. Достатъчни са водата и сапунът.

Всичко, което всмуква влага

Безсмислено е да хабите сили и сила в разчистване на меки и пухкави тъкани с антибактериални кърпички. Килими, мокети, дамаски са единствено част от повърхностите, при които няма потребност да употребявате кърпички. За да подействат антибактериалните вещества при използване са нужни 2-3 минути. При пухкавите и меки повърхности е належащо много повече време, което понижава мечтаните резултати.

Кухненски плотове

Ако мислите, че избърсването на плота с кърпичка след рязане на пиле да вземем за пример е задоволително, с цел да убие бактериите, грешите. Кухненските плотове са удобно място за развиване на разнообразни микроорганизми, изключително при контакт със сурови артикули и меса. Почиствайте по-старателно, тъй като антибактериалните кърпички напълно не са задоволителни.

В банята

За да убиете бактериите в банята са ви нужни малко повече минути и по-агресивен дезинфекциращ препарат. Кърпичките не са задоволителни, тъй като влагата в банята и честото мокрене на повърхностите усъвършенстват неведнъж изискванията за размножаване на болестотворни микроорганизми.

Дървени повърхности и мебели

Химикалите в антибактериалните кърпички повреждат дървото, лишават от неговия искра и живина. Използвайте единствено особено предопределени за дърво препарати, които почистват, дезинфекцират и по едно и също време защищават дървените повърхности.

За повърхности в кухнята

Искате да почистите нещо небрежно в кухнята – хладилника, плотовете за готвене, мивката или масата? Не посягайте към мокрите кърпички, тъй като те наподобяват като елементарен вид, само че не са задоволителни. Освен това една от най-често срещаните неточности е избърсването на повече от една повърхнина, единствено тъй като кърпичката на пръв взор наподобява не толкоз мръсна и към момента не е изгубила влагата си. Така пренасяте замърсявания от една повърхнина върху друга и вършиме кухнята в действителност по-мръсна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР