Траен остава ръстът на потреблението на телефонни услуги и достъпа

...
Траен остава ръстът на потреблението на телефонни услуги и достъпа
Коментари Харесай

Трафикът на глас и данни през фиксирани мрежи у нас нараснал с 19 и 34%

Траен остава растежът на потреблението на телефонни услуги и достъпа до интернет в изискванията на изключителното състояние в страната, сочат данни на Комисията за контролиране на известията, която следи засилено мобилните мрежи и работата на лицензирани пощенски оператори

Спрямо общоприета седмица отпреди въвеждането на карантината у нас, потреблението на мобилните мрежи за диалози е повишено с 12 на 100, а за транспорт на данни – със 17 %. При закрепените мрежи растежът е по-съществен при трафика на данни – 34%, само че по-слаб при гласовия трафик – с 19 %.

Проведените от регулатора наблюдения и проби върху качеството на предоставяните от мобилните оператори услуги сочат, че няма спиране или отклоняване от естествената работа на мрежите им. При извършени над 4000 тестa са установени равнища, съответстващи на добра степен на покритие и 99.97 % сполучливи повиквания за гласовите услуги. За 4G (LTE) мрежите се следи скоростта на достъп до файлове в интернет през мрежите на мобилните оператори, като са измерени междинни скорости от 50÷149 Mbps за София и 19-28 Mbps в някои региони от страната.

Установени са били опити за телефонни измами от вида „ пропуснато обаждане” (т.нар. wangiri измама). След осъществена инспекция от страна на КРС, операторите са противодействали на измамите, в това число и посредством блокиране на повикванията, показват от регулатора.

Лицензирани пощенски оператори работят при съблюдаване на всички противоепидемични условия, засилен е контролът при визити на офиси по отношение на приемане на колета. Има някои промени в работното време на някои станции на " Български пощи ", изясняват от комисията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР