Траекторията на полета и местоположението на вишневия Tesla Roadster на

...
Траекторията на полета и местоположението на вишневия Tesla Roadster на
Коментари Харесай

Как да проследим полета на Tesla Roadster в космоса

Траекторията на полета и местоположението на вишневия Tesla Roadster на Илън Мъск може да бъде проследена на планувания за тази цел специфичен уеб страница.
Миналата седмица създателят и общоприет шеф на частната галактическа компания SpaceX Илън Мъск сполучливо изстреля в космоса тежката ракета притежател Falcon Heavy с потребен товар персоналния Tesla Roadster . В продължение на няколко часа полетът на електрическият автомобил непосредствено предаваше изображение от поставените три камери, само че по-късно се отдалечи в галактическата пропаст. Но и в този момент, полетът на електрическия автомобил може да бъде проследен.

Компютърният специалист Бен Пърсън (Ben Pearson) сътвори уеб страницата whereisroadster.com , показващ настоящото местонахождение на автомобила, базирайки се на данните от Лабораторията по реактивно придвижване на NASA.



Към сегашен ден Tesla Roadster се намира на разстояние към 3,4 милиона километра от Земята и се движи със скорост над 10 000 километра в час. Първоначално се планираше електрическият автомобил да влезе в орбита към Марс, само че траекторията леко се промени и това няма да стане. Любопитно е, че гаранционният пробег на електрическия автомобил към този момент изтече (58 000 километра), тъй като той измина 33,5 милиона километра в орбита към Слънцето.

Експертите допускат, че Tesla Roadster неведнъж ще прелита близо до Земята и Марс.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР