Традицията повелява - картофеното пюре да е ужасно вкусно, за

...
Традицията повелява - картофеното пюре да е ужасно вкусно, за
Коментари Харесай

Много вкусно картофено пюре

Традицията повелява - картофеното пюре да е извънредно вкусно, с цел да ни накара да забравим за кюфтенцата или пържолата

Необходими Продукти

● картофи - 1 кг
● масло - 100 г
● сол
● черен пипер
● прясно мляко - 300 мл
● захар - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

Почистете, обелете и измийте картофите. Те би трябвало да са без никакви пострадвания, черни точки и обелки, по тази причина ги почистете добре.

Нарежете на четвъртини и сложете в тенджера под налягане с малко сол. Сварете картофите за 10 мин, изкарайте налягането на тенджерата, деликатно я отворете и отцедете картофите.

Затоплете прясното мляко, а маслото за предпочитане е да бъде на стайна температура. Сложете в купа горещите картофи, прибавете маслото, сол, черен пипер и захарта.

Включете миксера и започнете да разбивате картофите като последователно сипвате от прясното мляко. Количеството на млякото е ориентировъчно, съгласно сорта картофи, те поемат друго количество мляко, по тази причина сипвайте млякото до мечтаната от вас плътност на пюрето.

Разбивайте с миксера към 15 мин до приемане на безпрепятствено и пухкаво пюре без останали картофени бучки. Сервирайте пюрето топло и по избор поръсете с малко черен пипер.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР