Традицията да се пие греяно вино през есента и зимата

...
Традицията да се пие греяно вино през есента и зимата
Коментари Харесай

Кои са лековитите свойства на греяното вино?

Традицията да се пие греяно вино през есента и зимата идва от Северна Европа, само че към този момент е доста известно и у нас, а лечебните му свойства могат да повлияят благотворно на всички ни. Ето какви са изгодите от пиенето на греяно вино:

1. Забавя стареенето

Стареенето е натурален развой, който не можем да спрем, само че можем най-малко частично да го забавим. Изследователски институт във Вирджиния откри, че греяното вино може освен да ни стопли в студените есенни и зимни дни, само че също по този начин играе значима роля за закъснение на процеса на стареене.

2. Подобрява паметта

Същата съставна част, която е виновна за нашето „ подмладяване “, има позитивен резултат върху притока на кръв към мозъка, а оттова и върху паметта, концентрацията, намаляването на умората, напрежението и безпокойството. Освен това ресвератролът (съставка във виното) понижава риска от заболяването на Алцхаймер.

3. Полезен е при настинки и за сърцето

Като източник на мощния антиоксидант ресвератрол, греяното вино предотвратява несъразмерното съсирване на кръвта. Също по този начин, подправките, които са неразделна част от тази напитка, дават още по-ефективни резултати в битката с настинките. Канелата и карамфилът са положителни за стерилизация на гърлото, а също така имат антибактериално и антивирусно деяние.

Проучване, оповестено в American Journal of Epidemiology, демонстрира, че рискът от простуда е понижен с съвсем 40% при субекти, които са консумирали умерени дози греяно вино в продължение на една година.

4. Предпазва костите и зъбите

Освен че убива бактериите в устната ни празнина, греяното вино понижава опцията от кариес и други болести на зъбите и венците. Освен всичко друго, той има противовъзпалителни свойства и оказва помощ за предотвратяване от загуба на костна маса и остеопороза, както и артрит.

5. Подобрява процеса на храносмилане

В умерени количества греяното вино усъвършенства храносмилането и има позитивен резултат върху киселините в стомаха. Прекомерните количества обаче могат да допринесат за стомашни проблеми като диария и повръщане.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР