Традиционно едни от първите туристи през март и април във

...
Традиционно едни от първите туристи през март и април във
Коментари Харесай

Туристите по Северното Черноморие са с 50% по-малко

Традиционно едни от първите туристи през март и април във Варна идват от Германия. Този път обаче те са едвам 67 души, които ще почиват в един от черноморските ни курорти. Балнеологичната стратегия, по която групата идва у нас, е съфинансирана от Здравната каса на Германия. С всяка минала година обаче броят на задграничните туристи от ранни записвания по Северното Черноморие понижава.

"За страдание спрямо предходните години са най-малко 5 пъти по малко. Имахме туристи в Албена, в Златни пясъци. А в този момент, аз откривам единствено с гостите в Слънчев ден ", споделя пред Българска национална телевизия Красимира Георгиева от една от туроператорските компании, които работят тук.

Според нея една от аргументите това да се случва е, че напролет чартърни полети от Германия няма, а туристите минават през Виена. А чартъри няма, тъй като излизат скъпи на компаниите.

Престоят на гостите няма да е спокоен, тъй като курортите край Варна към момента не са подготвени за новия туристически сезон. Там сега кипи огромно строителство и това е още една причина за отлива.

"Туристите са като затворени в едно закрито пространство, тъй като те желаят да излязат, да се разходят, да видят бъркотията там, боклуците, калта, прахта! И не знам къде да ги изпращам тези хора! ", оплаква се Георгиева.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР