Традиционно добрите отношения между България и Украйна стъпват на солидна

...
Традиционно добрите отношения между България и Украйна стъпват на солидна
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова: Отношенията между България и Украйна стъпват на солидна основа


Традиционно положителните връзки сред България и Украйна стъпват на солидна основа и имат дълбоки корени, с тези думи заместител министър-председателят по икономическата и демографска политика Марияна Николова се обърна към новия украински президент. Тя взе присъединяване в формалната гала по встъпване в служба на Володимир Зеленски, която се организира във Върховната рада на Украйна, оповестиха от държавната осведомителна работа.

По време на среща, по покана на новия украински президент, заместител министър-председателят Николова изрази убеденост в бъдещото положително развиване на двустранните връзки. Тя съобщи поздравления от името на министър-председателя Бойко Борисов с пожелания за сполучлив мандат, ползотворно взаимно съдействие и партньорство в полза на българския и украинския народ. Президентът Зеленски увери вицепремиера Николова, че ще има цялостна последователност и надграждане в връзките както при двустранния политически и стопански разговор, по този начин и за опазване на правата на българското национално малцинство в Украйна. Държавният глава прояви емфатичен интерес и към развиването на туристическия продан.

За церемонията дойдоха над 100 интернационалните делегации, измежду които президентите на Унгария, Латвия, Литва, Естония, Грузия, ръководители на парламенти, министър председатели, вицепремиери, министри и други високопоставени посетители. След встъпването си в служба новият президент на Украйна посрещна главите на непознатите делегации и ръководителите на дипломатическите задачи в Мариинския замък.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР