Традиционно добрите отношения между България и Украйна стъпват на солидна

...
Традиционно добрите отношения между България и Украйна стъпват на солидна
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова: Отношенията между България и Украйна стъпват на солидна основа

Традиционно положителните връзки сред България и Украйна стъпват на солидна основа и имат дълбоки корени, с тези думи заместител министър-председателят по икономическата и демографска политика Марияна Николова се обърна към новия украински президент.

Тя взе присъединяване в формалната гала по встъпване в служба на Володимир Зеленски, която се организира във Върховната рада на Украйна, заяви пресслужбата на министерския съвет на Република България.

По време на среща, по покана на новия украински президент, заместител министър-председателят Николова изрази убеденост в бъдещото положително развиване на двустранните връзки. Тя съобщи поздравления от името на министър-председателя Бойко Борисов с пожелания за сполучлив мандат, ползотворно взаимно съдействие и партньорство в полза на българския и украинския народ.

Президентът Зеленски увери вицепремиера Николова, че ще има цялостна последователност и надграждане в връзките както при двустранния политически и стопански разговор, по този начин и за опазване на правата на българското национално малцинство в Украйна.

Държавният глава прояви емфатичен интерес и към развиването на туристическия продан.

За церемонията дойдоха над 100 интернационалните делегации, измежду които президентите на Унгария, Латвия, Литва, Естония, Грузия, ръководители на парламенти, министър председатели, вицепремиери, министри и други високопоставени посетители. След встъпването си в служба новият президент на Украйна посрещна главите на непознатите делегации и ръководителите на дипломатическите задачи в Мариинския замък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР