Традиционният спор за това кой е подходящият основен летен десерт

...
Традиционният спор за това кой е подходящият основен летен десерт
Коментари Харесай

Лятна дилема: диня или пъпеш за десерт?

Традиционният спор за това кой е подобаващият главен летен десерт – любеница или пъпеш, няма смисъл, защото тези артикули би трябвало да се слагат в разнообразни категории , сподели пред радио „ Спутник “ диетологът Маргарита Корольова.

От позиция на вярното хранене динята може да се употребява като лятна закуска и десерт, завършващ съществени хранения, а пъпешът не може, изясни тя.

" Ако човек яде разнородни ястия денем и закусва, обядва и вечеря, а храната съдържа скотски и зеленчукови артикули, тогава динята може да приключва тези хранения като десерт. Може и да вършиме междинни закуски с любеница. Тази лека закуска би трябвало да бъде с не повече от 300 грама от плода. Тя може да бъде включена в естествен хранителен режим и човек може да се любува на цялата гама от здравословни детайли, които са в състава й ", съобщи Корольова.

Пъпешът, въпреки това, не би трябвало да се употребява като закуска или десерт. Употребата му дружно с други храни води до наддаване на тегло.

" Трябва да ядете пъпеш, колкото е допустимо разделно от други ястия. Той би трябвало да бъде обособен артикул. Не предлагам пъпешите като храна за хора с нарушена въглехидратна обмяна и податливост към напълняване. Никой не омаловажава хранителната стойност на пъпеша., само че той има гликемичен показател по-висок от този на динята и отговорът на организма е, че човек наддава на тегло, в случай че употребява пъпеш като десерт, след консумация на други храни “, изясни диетологът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР