Традиционният Новогодишен концерт на Виенската филхармония ще се състои на

...
Традиционният Новогодишен концерт на Виенската филхармония ще се състои на
Коментари Харесай

Даниел Баренбойм дирижира за трети път Новогодишния концерт на Виенската филхармония

Традиционният Новогодишен концерт на Виенската филхармония ще се състои на 1 януари 2022 година в Златната зала на виенския Музикферайн. След като предходната година Новогодишният концерт под диригентството на Рикардо Мути мина без аудитория в залата, тази година още веднъж ще бъде пред фенове. На диригентския пулт за трети път ще застане Даниел Баренбойм. Той е измежду огромните имена, които трайно си сътрудничат с Виенската филхармония. Съвместната креативна активност на 79-годишния Баренбойм с Виенската филхармония стартира още през 1965 година, а през 2009 и 2014 година той дирижира и Новогодишния концерт, научи ДУМА от Ойроком-ПР София, част от мрежата за интернационалните връзки на Община Виена.

Празничният концерт, който се организира в първите часове на Новата година, обичайно показва безконечната музика на композиторите от семейство Щраус. Както всяка година, в програмата са включени и осъществявания на солистите на балета при Виенската опера. Виенската филхармония пази към този момент в загадка концертната стратегия. Тя ще бъде обявена публично по време на конференция на 29 декември.

Неотделима част от музикалното събитие е и украсената с хиляди стръка цветя концертна зала. От 2015 година това са цветя, отгледани във виенските общински оранжерии. За да трансфорат концертната зала в същинска цветна градина, опитните фрлористи ще стартират да я украсяват още на 27 декември.

Поради настоящите противоепидемични ограничения в залата ще бъдат допускани единствено имунизирани или преболедували КОВИД фенове. Със заповед на австрийското държавно управление е неразрешено наличието на правостоящи, а носенето на защитни маски от вида FFP2 е наложително по време на целия концерт.

На 1 януари 2022 година още веднъж над 50 млн. фенове допълнително от 90 страни по света ще гледат онлайн Новогодишния концерт под диригентската палка на маестро Даниел Баренбойм. Българска национална телевизия ще излъчи концерта директно от 12,15 ч.

Снимки (c) Terry Linke

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР