Традиционният карнавал Старчевата в Разлог се проведе по традиция на

...
Традиционният карнавал Старчевата в Разлог се проведе по традиция на
Коментари Харесай

Карнавалът Старчевата в Разлог събра хиляди на площада

Традиционният карнавал " Старчевата " в Разлог се организира по традиция на първи януари. Кукерският карнавал цели да " прогони " злото , като от седемте квартала на града се събраха поданици, пременени в обичайни кукерски костюма, с чанове, които огласиха целия град.
Общо кукерите и другите участници бяха над 1500 души , а феновете на ненадминато шоу бяха стотици. Облечени в красивите обичайни разложки носии бяха даже дребни деца, които се включиха в карнавала. Заради карнавала, Разлог бе награден с премията " Град- страж на традициите ".

На 12 януари пък стартира и интернационалния карнавал със същото име. Очаква се посетители от цялата страна да дойдат в Разлог, с цел да се включат в осмото издание на карнавала. Целта на кукерски карнавал „ Старчевата” е възобновяване на обичаи, характерни за разнообразни региони на България, разпространение на кукерските игри на територията на общината, показване на кукерски игри като фактор за запазване, предаване и развиване на културните обичаи, демонстриране на благосъстоянието и разнообразието на фолклорните обичаи, и не на последно място рекламиране на града като туристическа дестинация, оповестяват от общината. Очаква се събитието да премине при голям интерес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР