Традиционният есенен любитлески турнир в град Сандански - Интерхотел Сандански

...
Традиционният есенен любитлески турнир в град Сандански - Интерхотел Сандански
Коментари Харесай

Любен Попов с дубъл от Сандански

Традиционният есенен любитлески шампионат в град Сандански - Интерхотел Сандански Оупън, приключи, а негов победител стана Любен Попов. Надпреварата се провежда от 2013-а година и е една от обичаните дестинации на всички тенисисти, както и техните фамилии. В интервал от три дни участниците упражняваха и играха тенис, като още в петък започнаха заниманията, до момента в който уикендът се състояха формалните срещи. За разлика от предходната година, то този път времето беше прелестно за тенис.

Състезателите този път бяха разграничени в шест групи, а форматът на игра беше Fast4. Това подсигурява на всички, че ще могат да се насладят оптимално на играта. Освен това форматите бяха сингъл за мъже и дами, смесени двойки, както и двойки мъже. При дамите победителката стана локалната фаворитка Лилия Бърдарска, откакто Лили записа цялостен актив от победи и си подсигурява втора купа от Weekend Tour. Нейна подгласничка остана Цветелина Попова, която показва напредък в играта си и закономерно стигна до първото си оценки на сингъл. Нейн треньор е не какъв да е, а брачният партньор ѝ - Любен Попов.

Именно той стана първенец в Сандански, а градът изрично му е на шанс, откакто това е трети негов триумф там. Във финалната среща той победи след тежък мач Велчо Миронов. На полуфинала Миронов сервира изненадата в тура и отстрани втория в схемата Мартин Милчев. Успехът му даде нужния тонус и във финала той потегли с сполучлив за него първи сет. Втората част обаче беше за Попов, който завоюва и тайбрека с 13:11. 

Иначе, във втория сет играта беше равностойна сред двамата, а в едно от разиграванията Миронов се подхлъзна и падна на корта, което му сътвори нужния дискомфорт, след което за малко мачът беше спрян. След възобновяването на срещата ударът несъмнено пречеше на Миронов с неговото придвижване, след което Попов сграбчи втория сет. В решителната част още веднъж Любен влезе по-силно и Велчо Миронов не съумя да му се опълчи изрично.

На двойки при мъжете първенци станаха Димитър Атанасов и най-възрастният участник в шампионата - Чавдар Ненчев. Утешителният шампионат при мъжете беше извоюван от Антон Стоянов. Домакините от Интерхотел Сандански бяха обезпечили награди - ваучер за нощувка в хотела, а Борн също се включиха в премиите за спечелилите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР