Традиционният детски фестивал на изкуствата Лачени обувки“, който се провежда

...
Традиционният детски фестивал на изкуствата Лачени обувки“, който се провежда
Коментари Харесай

Отменят фестивала „Лачени обувки“

Традиционният детски фестивал на изкуствата „ Лачени обувки “, който се организира годишно в Берковица, тази година няма да се организира, взеха решение от управлението на общината.

Отмяната на фестивала се постанова заради две аргументи, едната от които е недовършениет ремонтни действия и невъзможността да се оборудва огромният читалищен салон. Втората причина е изключителното състояние, въведено в страната поради болестта с ковид.

Детският фестивал " Лачени обувки " е един от най-старите детски интернационалните фестивали и това трябваше да бъде неговото 28 издание. От неговата сцена са тръгнали огромни реализатори като Михаела Филева, Теодор Койчинов, Нелиан Николова.

Фестивалът ще се състои през идната 2021 година, а традициите му – да покрива четири изкуства и да събира деца от България и Европа, ще бъдат непокътнати. конгрес на изкуствата включва четири раздела – занимателна ария, съвременни танци, изобразително изкуство и спектакъл.
По традиция фестивалът се организира в Народно читалище " Иван Вазов – 1872 " в Берковица. В момента читалището е в развой на съоръжение и обзавеждане, в това число и с нови кресла в огромния салон, ново осветяване и озвучаване.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР