Традиционните решения вече са напълно завършен сектор от икономиката, движещ

...
Традиционните решения вече са напълно завършен сектор от икономиката, движещ
Коментари Харесай

Ускорители на иновации ще движат ИКТ пазара

Традиционните решения към този момент са изцяло приключен бранш от стопанската система, движещ фактор са новите технологии

Ръстът на ИКТ бизнеса е свързан от развиването на нови технологии, които IDC назовава „ ускорители на нововъведенията ”

Световният пазар на осведомителни и информационни технологии (ИКТ) ще пораства по-бързо в околните години, с помощта на нови разработки, предвижда отчет на анализаторската компания IDC.

През 2016 година световните разноски за обичайни и нови осведомителни технологии, както и за телекомуникационни услуги са достигнали 4,3 трлн. $. Към 2021 година пазарът ще възлезе на 5,6 трлн. $, като се чака средногодишен ритъм на напредък към 6% – по този начин да вземем за пример, тази година ИКТ секторът ще записва 5,5% растеж, а в края на обсъждания интервал – 6,5%.
още по тематиката
Бързият напредък на ИКТ бизнеса е свързан от развиването на нови технологии, които IDC назовава „ ускорители на нововъведенията ”. Такива технологии са интернет на нещата (IoT), роботите, допълнената и виртуалната действителност (AR и VR), когнитивните калкулации и изкуственият разсъдък (AI). Разходите за нови технологии ще се усилят със 17% през 2017 година, а през идващите години ускореният растеж ще продължи.

Традиционните ИКТ решения в това време са изцяло приключен бранш от стопанската система. В доста сегменти от ИТ промишлеността се следи засищане, а продуктите се трансформират в артикули за необятно ползване.

„ Ускорителите на нововъведения са значим фактор за развиване на третата платформа, която бързо заменя втората, обхващаща локалните центрове за данни, устройствата и софтуера ”, разяснява Стивън Минтън, вицепрезидент на IDC Customer Insights & Analysis. Според него, това освен води до появяването на нови бързоразвиващи се категории – като средствата за гледане на VR наличие, дроновете, 3D принтерите и IoT решенията, само че и подтиква мощен растеж в обичайните сегменти, включително растеж при IoT сървърите и когнитивния програмен продукт с изкуствен интелект.

Към третата платформа IDC отнася облачните, аналитичните и мобилните технологии, обществените мрежи и решенията за огромни данни. На тази платформа ще се паднат 75% от ИКТ разноските през 2021 година, сочи прогнозата на IDC.

Растящият заоблачен пазар ще пренасочи доходи от обичайните ИКТ решения към огромните клауд снабдители. Съгласно прогнозата, в идващите пет години разноските за обичайни осведомителни технологии ще нарастват с 3-4% на година, а продажбите на телекомуникационни услуги ще се усилват с 1%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР