Традиционните псувни увеличават издръжливостта на болка с до една трета,

...
Традиционните псувни увеличават издръжливостта на болка с до една трета,
Коментари Харесай

Направиха шокиращо откритие за псуването

Традиционните псувни усилват издръжливостта на болежка с до една трета, до момента в който по-меките други възможности нямат подобен резултат, оповестиха в. " Дейли остарял " и в. " Мирър ".

Учени, ръководени от психолога Ричард Стивънс от университета в Кийл, който направи фундаменталното изобретение за псувните и болката още през 2009 година, пробваха какъв резултат имат в сходна обстановка новоизковани от тях думи, имитиращи попържни.

Доброволците, които тестваха меките разновидности с ръце потопени в ледена вода, бяха безапелационни, че те са по-малко ефикасни от обичайното мръснишко изригване. " Думите, които измислихме, несъмнено не послужиха за понижаване на болката - призна доктор Ричард Стивънс. - Най-добрата алтернатива си е обичайна ругатня ".

Още от най-ранна възраст започваме да свързваме псувните с доста стресови обстановки. Знаем също, че тези думи са неразрешени, изясни психологът. " Тези мощни страсти не могат да бъдат имитирани от новоизковани псувни " - сподели доктор Стивънс.

Новите " мръсни " думи - на британски език " twizpipe " и " flouch ", са измислени благодарение на лингвисти, тъй че да припомнят за нецензурни, само че да са допустими в положително общество. Доброволците са оценили обичайните псувни като един и половина пъти по-емоционални от новите думи.

" В жаргона има повече от 1000 псувни, само че постоянно има място за още - разяснява лексикографът Джонатън Грийн, който е създател на профилиран речник за сленг. - Новата дума би трябвало да е съответстваща, потребна, изобретателна и по опция остроумна. Псувнята не идва отникъде. Тя би трябвало също да е привлекателна за хората, тъй че да бъде изстреляна в необятния езиков свят ".

Източник: fakti.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР