Традиционните послания за стабилност, просперитет и благоденствие се чуха от

...
Традиционните послания за стабилност, просперитет и благоденствие се чуха от
Коментари Харесай

Какво казаха политическите лидери – обзор от гласуването

Традиционните послания за непоклатимост, разцвет и благополучие се чуха от множеството политически водачи, които още до обяд упражниха правото си на глас.

Наред с това обаче се чу и една песимистична прогноза – на Ахмед Доган.

 
Бъдещето няма да е розово.
Ахмед Доган пред " Дневник "

Традиционно часът и мястото за гласуването на Доган не бяха оповестени авансово, само че пресцентърът на Движение за права и свободи излъчи гласуването на почетния ръководител във фейсбук.

Държавата да остане на евроатлантическия си път и „ разсъдъкът да надделее “ си пожела водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той още веднъж изрази подготвеност партията му да води договаряния за сформиране на държавно управление и прикани политиците да не не престават „ да се водят от егото си “, а да се преценяват с хората.

 
Светът е война, би трябвало ясно позициониране. При този фарс на референдумите България би трябвало да бъде доста ясна и безапелационна. Тогава и руснаците повече ще ни почитат.
Бойко Борисов, ръководител на ГЕРБ
 Boyko Borisov BGNES Снимка: БГНЕС
По-лаконичен бе съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.
Днес ясната коалиция, която ще създадем, е обединението с българския народ. Вярвам, че всички българи ще създадат избора да продължим напред към една просперираща, можеща България.
Кирил Петков, съпредседател на " Продължаваме промяната "
 Kiril Petkov BGNES Снимка: БГНЕС
Просперитет, сигурност и успокоение във всеки дом си пожела и Корнелия Нинова.

 
„ Гласувах за устойчиво ръководство, което да отвори мощен щит пред рецесията. За ред и правила, в които законът е идентичен за всички и няма богопомазани.
Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия
 Ninova BGNES Снимка: БГНЕС
Тя отхвърли опцията за следизборни съюзи с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Българска социалистическа партия съгласно нея обаче би трябвало да бъде в идващото ръководство, тъй като „ ще има потребност от обществена партия в рецесията “.

В ръководството се видя и съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов, откакто гласоподава.

 
На страната й би трябвало ръководство, само че не какво да е, а същинско, самоуверено, реформаторско ръководство. Това е изцяло допустимо, колкото и ситуацията да наподобява комплицирано.
Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България "
 Hristo Ivanov BGNES Снимка: БГНЕС
За възобновяване на демокрацията и разговора, които „ отсъстват повече от десетилетие “, се разгласи пък ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. „ Не може в 21 век, до момента в който презумпцията за непорочност работи, една част от жителите да ги третираме като нарушители “ , добави той. Карадайъ не конкретизира какво има поради, само че евентуално засяга случая със арестувания деятел на партията Алтънай Халил от Кърджалийско за търговия с гласове.

 
 Karadajy BGNES Снимка: БГНЕС
Изненади в изборните резултати чака водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов. Според него е необходимо или „ България съществено да промени своя път “ , или „ Бог да я пази “ . Според Костадинов идващото държавно управление би трябвало да се ангажира „ единствено с националните ползи “ на страната и да не взема отношение към непознати военни спорове.
 Kostadinov BGNES Снимка: БГНЕС
„ Всичко в името на националния интерес “ е и мотото на Стефан Янев, откакто гласоподава. Той очерта трите съществени стълба на политиката, която „ Български напредък “ ще води – сигурност, правдивост, благополучие.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР