Традиционните погребални обичаи в Индия намират все повече последователи, след

...
Традиционните погребални обичаи в Индия намират все повече последователи, след
Коментари Харесай

Крематориумите в Индия не смогват на епидемията от коронавирус

Традиционните погребални традиции в Индия намират от ден на ден почитатели, откакто поради епидемията от ковид в страната от ден на ден тела на починали биват изгаряни, а крематориумите към този момент не смогват да поемат броя на умрелите.
Според индийските обичаи умрелият би трябвало да бъде изгорял, като се има вяра, че по този начин ще бъде прероден в друго животно - маймуна, кон или друго съгласно кармата на индивида.
Димът от пламъците навън залива очите на чакащите опечалени и служащи в Нигамбод Гхат, най-големият и най-стар крематориум в Ню Делхи, споделя AFP.
Нарастващият брой тела, идващи от лечебни заведения, принуди оборудването, ситуирано до историческия Червен град, да удължи работното си време. Кремациите стартират в 8:00 часа и не престават до късно през нощта.
Индия е една от най-засегнатите страни от ковид с към 240 000 случая на зараза и повече от 6700 души умряли досега. Според публични данни към 650 души са починали за ден в Делхи, само че чиновници в крематориумите и гробищата настояват, че в града е имало още стотици необявени жертви на вируса.
Според управляващите крематориумът в града е " обработил " над 500 тела за два месеца. В столицата на Индия на цялостни обороти работят още три други крематориума и най-малко още две гробища.
Според наредбите жертвите на вируса се изгарят в модерни пещи като защитна мярка против инфекцията. Наредбите идват на фона на растящата суматоха поради разпространяването на вируса.
Изгарянето на телата на жертвите в действителност е самата гала по погребването им, на която участват голям брой опечалени родственици. Те подлежат на непоколебим надзор - би трябвало да се наредят на опашка, с цел да преминат през " хигиеничен тунел " на входа на крематориума, а по-късно да чакат часове за церемонията.
Индия се задъхва от броя на инфектираните - очевидци оповестяват, че някои коли за спешна помощ карат за изгаряне по 4 или 5 натрупа едновременно. Шофьор на кола за спешна помощ споделя пред AFP, че е имало доста нощи, в които е докарвал трупове, само че крематориумът не е смогвал да ги унищожи, и той е оставял колата си паркирана до постройката - по образеца на доста свои сътрудници.
Над два часа са нужни, с цел да бъде " заровен " човек по този метод.
Преди рецесията с пандемията обичайните индийци рядко се възползваха от крематориумите, като телата на околните им бяха изгаряни по специфичен метод и със специфични дърва.
Но страхът от болест в този момент тласна жителите на страната към по-бързите и безвредни погребения.
Работниците в крематориумите са обезпокоени, че нямат работни облекла; и до момента в който палят цигара в обедната си отмора, разясняват, че най-лошото за Индия занапред следва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР