Традиционните награди на БГ радио, които по традиция се провеждат

...
Традиционните награди на БГ радио, които по традиция се провеждат
Коментари Харесай

За пръв път наградите на БГ радио няма да се проведат в Благоевград

Традиционните награди на БГ радио, които по традиция се организират в центъра на Благоевград, тази година ще бъдат в Пловдив. За това заяви кметът на общината доктор Атанас Камбитов на публична конференция.
" Предвид идните европейски избори и настоящата тематика за солидарността, взехме решение и ние да бъдем солидарни по собствен метод. Знаете, че Пловдив е първият български град, разгласен за Европейска културна столица и като знак на взаимност и другарски жест, дружно с БГ Радио, взехме решение да създадем самобитен подарък и тази година церемонията за Годишните музикални награди на БГ Радио да се проведат в Пловдив. В този миг това е една европейска сцена и считаме, че това една опция и българската музика да се презентира пред тази необятна публика ", сподели Камбитов.
За вярната аудитория в Благоевград обаче също ще имат концерти. Те ще бъдат на 14-ти и 15-ти юни в парк " Македония ", където ще пеят към този момент наградените от радиото. На премиите в Пловдив ще се появи и кметът Камбитов, който дружно с кмета на Пловдив Иван Тотев ще връчват статуетки.
От на следващия ден пък в Благоевград стартира ревюто " Литера Експо ". В него десетки шатри на разнообразни издателства ще бъдат ситуирани из центъра на града, където правилни читатели ще избират сред обичаните си книги. Жители и посетители на града ще могат да се срещнат с известни писатели и поети като част от програмата на " Литера Експо ". Очаква се в града да дойде писателката Здравка Евтимова, както и поетите Добромир Банев и Маргарита Петканова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР