Традиционната за това време на годината акция Зима започва утре

...
Традиционната за това време на годината акция Зима започва утре
Коментари Харесай

Традиционната акция "Зима" започва с проверки на велосипеди и каруци

Традиционната за това време на годината акция " Зима " стартира на следващия ден и ще продължи до края на ноември, беше оповестено през днешния ден на конференция. Тя ще се организира на три стадия, с акцент върху разнообразни участници в придвижването.

От 1 до 10 ноември ще се ревизират велосипедисти и водачи на каруци. Акцентът ще е върху тяхната видимост на пътя. От 1 ноември до края на месеца ще вървят и инспекции на редовността на камионите и рейсовете, сподели на конференцията началникът на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " Бойко Рановски.

Вторият стадий от акция " Зима " стартира от 11 ноември и е под надпис " Пешеходци и водачи, за приемливост на пътя ". При него ще се следи за секване на избраните за това места, предоставяне на преимущество от страна на водачите и така нататък Той ще продължи до 20 ноември.

От 21 до 30 номеври акцентът ще е върху инспекции за техническата редовност на моторните транспортни средства - светлини, чистачки, гуми, съществуването на аптечка, триъгълник и пожарогасител и така нататък, и дисциплината на водачите. Към този миг леките коли към този момент ще би трябвало да са с гуми, подобаващи за зимни условия.

Според признатите през януари 2017 година промени, от 15 ноември до 30 март гумите би трябвало да са зимни, или други, само че с грайфер от най-малко 4 мм.

Глобата за износени гуми е 50 лв.. За техническите неизправности глобите са 50 лв., в случай че се незначителни, 200 лева, в случай че са съществени и 500 лв., в случай, че основават заплаха от произшествия.

Инспектор Мария Ботева от Главна дирекция " Национална полиция " заяви, че предходната година сред 1 ноември и 31 март 2018 година са станали 2318 тежки произшествия, при които са починали 221 души, а 2909 са били ранени. За същия интервал са формирани над 247 хиляди фиша.

По време на акция " Зима 2019 " през ноември 2018 година са извършени 639 профилирани акции. Направени са общо 53 659 инспекции. За интервала са установени 3747 нарушавания, като са взети повече от 15 000 ограничения - актове, санкции, прекъсване от придвижване на коли и др.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР