Традиционната седмична обща аудиенция на папа Франциск, която обикновено се

...
Традиционната седмична обща аудиенция на папа Франциск, която обикновено се
Коментари Харесай

Папата проведе седмичната си аудиенция пряко в ефир от личната си библиотека

Традиционната седмична обща визита на папа Франциск, която нормално се организира с присъединяване на хиляди хора на ватиканския площад " Свети Петър " или в аудиториума " Павел Шести ", през днешния ден се състоя в персоналната му библиотека в Апостолическия замък и за първи път бе излъчена директно в ефира от редица телевизионни канали и интернет уеб сайтове, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Това се наложи поради наложителните ограничения, оповестени от италианското държавно управление за да се ограничи разпространяването на ковид в страната и в дребната страна на светия католически трон, предава Българска телеграфна агенция.

Ватиканските управляващи не разрешиха наличието на поклонници и туристи на площада. Затова, за разлика от нормалните неделни проповеди, които се предават на огромни екрани на площада, този път той остана празен. В библиотеката дружно с папата участваха единствено десетина свещеници на нужната отдалеченост за сигурност - не по-малко от 1 метър. Един по един те превеждаха думите на Светия отец на няколко езика.

Франциск посвети днешната си проповед на пандизчиите, на инфектираните с ковид и болните и на болничния личен състав, грижещ се за тях. " Те страдат и ние би трябвало да им изразим нашата непосредственост посредством молитва ", сподели той. Темата му явно не бе определена инцидентно, тъй като през последните дни италианските затвори станаха сцена на митинги на фона на възбраната за визити поради ковид. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР