Традиционната кампания – Пролетно почистване на Столична община, започва днес

...
Традиционната кампания – Пролетно почистване на Столична община, започва днес
Коментари Харесай

Започва кампанията Пролетно почистване '2019

Традиционната акция – Пролетно разчистване на Столична община, стартира през днешния ден и ще продължи до 15 април.

Кампанията ще протече на два стадия. Първият стадий „ Включи се и почисти своя квартал” е от 20 март до 31 март и включва разчистване на прилежащите територии към жилищни здания, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински институции, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, учебни дворове, детски заведения, разлепени листовки по стълбове, дървета, елтабла, боядисване на ел. табла и други уреди.

Вторият стадий: „ Чиста и зелена София, без пластмасови отпадъци” от 01 април до 15 април и включва разчистване и озеленяване на общински територии и тревни площи по улици и булеварди, деретата и корита на реките, като предварителна защита на риска от наводнения. Също по този начин затревяване на свободни общински места, насипване с трошляк, трошен камък, слагане на кашпи на детски площадки и междублокови градинки, засаждане на дървета, нискостеблени шубраци и цветя в градинки и паркове, възобновяване на пейки (подмяна на счупени летви) и боядисване на същите; унищожаване на изоставени, ръждясали табели от стълбове по улици и булеварди, територии към манастири, крайградски места и зони за отдих.

Създадена е организация за съгласуване активността по пролетното разчистване, като на телефона на оперативния център 987 55 55 и 93 77 566 в интервала на акцията, жителите ще могат да подават своите сигнали, оферти и други, за времето от 09.00 до 17.00 ч.

За акцията по пролетното разчистване са обезпечени 50 000 бр. чували и 20 000 бр. ръкавици, които ще се раздават в районните инспекторати по места.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР