Традиционната кампания на Български младежки Червен кръст Враца за фондонабиране

...
Традиционната кампания на Български младежки Червен кръст Враца за фондонабиране
Коментари Харесай

Доброволци на БЧК събраха пари за абитуриенти сираци на Цветница

Традиционната акция на Български юношески Червен кръст Враца за фондонабиране в поддръжка на завършващите междинното си обучение сираци и полусираци - „ Цветница 2019 г.” протече по традиция пред храмовете на Българската православна черква. На територията на област Враца тя стартира през 2009 година с мотото „ Твоите дребни пари в помощ на зрелостниците – сираци и полусираци “, като се осъществя единствено в регионалния център. Тази година, за четвърта поредна година, акцията е с разширирен обсег и с изключение на в регионалния град, средства се набираха и в Мездра и храмовете по Искърското дефиле в региона на село Зверино.
Доброволците поднасяха китка здравец, цветни послания и благодарности, картички с оригами и питка с мед на хората, които пускаха дарения в касичките им. В акцията участваха общо 38 млади червенокръстци, които с позволение на Врачански епархийски съвет се разпределиха пред църквите в градовете Враца и Мездра, селата Оселна, Зверино и Игнатица и манастирите Черепишки и Седемте престола.
На 22 април в секретариата на Оценка за съвместимост на БЧК Враца се събра комисия, която отвори касичките и изброи набраните средства. Общата събрана сума от храмовете във Враца възлиза на 3 755,61 лева От Мездра и Зверино касичките бяха отворени на идващия ден, където комисията изброи 1 731,33 лв..
По направен от учебните заведения лист, средствата ще бъдат разпределени зрелостниците без един или двама родители, които за Враца са 32 (с 9 повече от 2018 г.), а за община Мездра те са 10 ученика от града и село Зверино.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР