Традиционната акция Зима“ започва от 1 ноември в цялата страна

...
Традиционната акция Зима“ започва от 1 ноември в цялата страна
Коментари Харесай

Полицията в Пловдив излиза по пътищата! Акция “Зима“ започва с мащабни проверки

Традиционната акция „ Зима “ стартира от 1 ноември в цялата страна и ще продължи до края на месеца. Операцията е ориентирана към всички участници в придвижването и има за цел да наложи съответни превантивни ограничения за попречване на произшествията на пътя. Органите на реда ще ревизират подготвеността на колите за придвижване в зимни условия. 
Прочетете още
Акция „ Зима ” стартира от на следващия ден 1 ноември и ще продължи до края на месеца, съобщи на брифинг началникът на пловдивския КАТ гл. контрольор Йордан Милушев. И тази години акцията ще протече в 3 стадия:

Първият се споделя " Безопасно пътно транспортно средство " и е от 1 до 10 ноември. В него ще се ревизира за светлини и отразителни жилетки колела и транспортни средства с животинска двигателна сила. Ще се следи и за съблюдаване на въведените ограничавания за тротинетки.

Вторият стадий носи името " Пешеходци, пасажери и водачи за приемливост ". Той ще се организира от 11 до 20 ноември. Акцентът е подложен върху държанието на пешеходци и на водачи, които не им дават преимущество на пешеходни пътеки. Паралелно до 15 декември ще има и превантивна акция " Пресичаме безвредно ", което ще е в учебните заведения и детските градини в страната.

Последният трети стадий е от 21 ноември до края на месеца. Той е кръстен " Безопасно шофиране през зимата ". В него ще се следи за редовност на колите, ще се ревизират и техните фарове. Задължително е те да са включени и денем. 

„ Традиционния през зимния сезон стават най-вече катастрофи и това се дължи с изключение на на другите атмосферни условия и на по-кратката дълготрайност на деня. През предходния зимен сезон на територията на Област Пловдив са зародили 191 тежки ПТП-та, при които са починали  9 души и са ранени още 238 ”, сподели  гл. контрольор Йордан Милушев.



„ Статистиката демонстрира, че в обитаемоте места стават по-голям брой ПТП и водачите би трябвало да са изключителни деликатни. Само за град Пловдив тежките ПТП-та са 94, като е умрял 1 и 100 индивида са с разнообразни контузии от тези произшествия ”, добави още началникът на КАТ.

„ Надявам се посредством медиите думите ми да доближат до водачите, тъй като в случай че даже и един човек накараме да си ревизира техническото положение на колата и да я вкара в редовност за зимния сезон  с това ще сме съдействали за спасяването на неговия живот или на някой различен участник в придвижването ”, сподели още Милушев.

По време на брифинга на бул. " Мария Луиза " против Централни гробища паралелно се организира и акция на КАТ. В нея за половин час бяха тествани 17 МПС-та, като органите на реда установяваха и 2 нарушавания. Един лидер беше хванат да кара без колан, като той ще получи акт за 50 лв. и ще се лиши от 6 точки. Другият извършител управляваше лек автомобил без включени светлини. Неговото нарушаване ще бъде глобено с акт за 20 лв..

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР