Tрадиционната Акция Зима“ на полицията започва от утре, 1 ноември.

...
Tрадиционната Акция Зима“ на полицията започва от утре, 1 ноември.
Коментари Харесай

Полицията започва традиционната акция Зима

Tрадиционната Акция „ Зима “ на полицията стартира от на следващия ден, 1 ноември. От ОД на МВР-Шумен обясниха, че задачата е да се ограничи пътнотранспортния травматизъм в района.

Три акции ще се проведат по време на акцията през месец ноември. Първата, „ С безвредно пътно транспортно средство през зимата “ е ориентирана към водачите на пътни транспортни средства с животинска двигателна сила и колела. Ще се проведете от 1 до 10 ноември, като през интервала полицейските чиновници ще наблюдават дали транспортното средство е записано, изправни ли са светлините му, има ли светлоотразителна сигнализация.

Кампанията „ Пешеходци и водачи за приемливост на пътя “ ще обхване интервала от 11 до 20 ноември. Тя ще бъде ориентирана към пешеходците и държанието на водачите. През този интервал ще бъде засилен контролът за съблюдаване на разпоредбите за безвредно секване от страна на пешеходците, ще се следи дали водачите обезпечават преимущество на пешеходците. При констатиране на нарушавания ще им бъдат налагани наказания. Специално внимание ще се обръща на пешеходците, които се движат в тъмната част на денонощието, изключително отвън обитаеми места. 17 ноември е избран за Световен ден на възпоменание на жертвите от пътно транспортни катастрофи. Той ще се означи и в храмовете на всички публични религии в страната.

„ Безопасно шофиране през зимата “ – акцията е ориентирана към водачите на моторни транспортни средства, техническата редовност на колите и осветителните системи, и държанието на водачите по отношение на пешеходците. Тя ще обхване интервала 21 - 30 ноември 2019 година Ще се проведат профилирани полицейски интервенции както в обитаемоте, по този начин и дребните и едва обитаеми места.

От полицията припомнят на водачите да употребяват гуми, предопределени за зимни условия или гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равана на 4 мм през интервала от 15 ноември до 1 март, според Закона за придвижване по пътищата. Превозните три и четириколесни средства да имат наложителните аптечка, предпазен триъгълник, пожарогасител и светлоотразителна жилетка, както и други за безвредно пътешестване през зимата средства- вериги за сняг, незамръзващ препарат за чистачки и антифриз. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР