Традиционната акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата

...
Традиционната акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата
Коментари Харесай

КАТ провежда акция „Ваканция!


Традиционната акция на полицията „ Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!” се организира в цялата страна от юни до края на месец август. Акцията цели ограничение на аргументите и изискванията за настъпване на пътнотранспортни катастрофи с деца през летните месеци.

Анализ на травматизма при пътни произшествия през 2017 година в страната демонстрира, че най-рискови по повод по едно и също време на починалите и на ранените са били месеците юли, август и юни, предава Радио Варна. Предвидено е в интервала до края на юни да се проведат профилирани полицейски интервенции в дните, когато са планувани училищен тържества за закриване на образователната година в прогимназиалния и гимназиалния курс. Активният надзор ще продължи до края на ваканцията, като през месеците юли и август той ще бъде ориентиран най-вече към неправилното придвижване на пешеходци, велосипедисти и водачи на двуколесни транспортни средства, в това число и деца, надзор над потреблението на детски предпазни системи, предпазни колани и защитни каски.
В хода на акцията полицейските чиновници ще наблюдават за ръководство на мотоциклети, коли, трактори или други МПС от малолетни или малолетни лица, изключително в дребните обитаеми места, и ще постановат съответните наказания на притежателите, които са ги дали.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР