Традиционна френска надпревара за сервитьори се завърна в Париж на

...
Традиционна френска надпревара за сервитьори се завърна в Париж на
Коментари Харесай

Състезание за келнери: Как се изминават 2 км с поднос в ръка

Традиционна френска конкуренция за сервитьори се завърна в Париж на 24 май, съобщи Ройтерс. Състезанието се организира още веднъж за първи път от 12 години насам.

Около 200 сервитьори от заведения във френската столица се включиха. Задачата им беше допустимо най-бързо да изминат 2 км, до момента в който носят табла с кроасан, кафе и чаша вода.

" Всичко е до устойчивост. Усещаш я в края на надпреварата. В нашата работа, която вършим в продължение на 10-12 часа дневно, имаме устойчивост. Знаем по какъв начин да държим тавата. Така че може би следващата година ще го създадат по-трудно - да вземем за пример 3 или 4 км, кой знае? ", споделят пред Ройтерс 26-годишният Сами Ламру и жена му - Паулин, които са печелившата двойка.

Правилата в конкуренцията са няколко - да не се тича, да не се разлива вода и подносът да се държи единствено с една ръка.

Атрактивното съревнование бе на фона на фона на Айфеловата кула

Състезанието е извършено за първи път през 1914 година и не се е провеждало от близо 12 година, защото организаторите не съумяват да намерят спонсори.

Тази година то беше възобновено с поддръжка на кметството на Париж с бюджет от близо 100 000 евро.

Победителите през 2024 година получиха гастрономически екскурзии и билети за церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР