Традиоционният пролетен Панаир на книгата тази година ще се проведе

...
Традиоционният пролетен Панаир на книгата тази година ще се проведе
Коментари Харесай

Пролетният панаир на книгата ще започне на 29 май и ще бъде на открито

Традиоционният пролетен Панаир на книгата тази година ще се организира сред 29 май и 3 юни на място, единствено на метри от обичайното - в парка пред Националния замък на културата. В събитието ще вземат присъединяване над 100 издателства, като читателите ще могат да се срещнат с редица създатели - Ангелина Александрова, Бистра Величкова, Йордан Д. Радичков, Владислав Христов, Георги Константинов, Димана Йорданова, Иванка Могилска, Ивинела Самуилова, Иво Беров, Рене Карабаш, Росен Карамфилов.

Панаирът ще се организира в парка от към бул. " Патриарх Евтимий " край лятното кино, а не в постройката на НДК поради българското европредседателство. Откриването ще бъде на 29 май от 11 часа, като до 2 юни работното време ще от 10 до 20.00 ч., а в неделя - до 19.00 часа.

Ще има самостоятелен ъгъл за четене, където ще може да бъде забелязана и изложбата " Радост, горест и вяра – 16 илюстрации за детски книги от български художници ", с куратор Антон Стайков. В нея са показани илюстрации от 16 български художници.

На 30 май от 18.00 часа ще бъде показан романът " Средният показател на благополучие " на португалския публицист Давид Машадо. На 31 от 17 часа " Аудиокниги.бг " ще показа новите си планове, ще срещнат слушатителите си с създатели и и артисти и ще опишат за работата си по основаването на 150 аудиокниги. От 18 часа в същия ден младият публицист Йордан Д. Радичков ще престави третия си алманах с разкази " Двеста коли за спешна помощ на час ".

Предвидена е и специфична стратегия от събития за Международния ден на детето – 1 юни, с присъединяване на организацията Мини арт фест.

От 12 часа на 2 май ще бъде показана книгата " Чудото в 5 сутринта " от треньора по работливост, маратонски бегач на дълги дистанции Джеф Сандърс. Книгата е справочник по ранно ставане и преодоляване на деня преди закуска. Три часа по-късно ще бъде показана книгата на кубинския публицист Педро Хуан Гутиерес – " Фабиан и хаосът ". Писателят стана прочут с преведените в България " Мръсна хаванска трилогия ", " Кралят на Хавана ", " Тропическо животно ".

Книгата на аплиниста Атанас Скатов " Над 8000 метра. Анапурна, Дхаулагири, Макалу " ще бъде показана от 12 часа на 3 май. В нея той разказва експепидициите си до трите осемхилядника.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР