Тръбите за Южния обходен колектор в Пловдив вече започват да

...
Тръбите за Южния обходен колектор в Пловдив вече започват да
Коментари Харесай

Тръбите за Южния колектор вече пристигат, затварят 4 артерии Кючука на старта

Тръбите за Южния обходен колектор в Пловдив към този момент стартират да идват и да се складират край бул. „ Александър Стамболийски”. Това ще са най-големите колектори, полагани в Пловдив, като даже този на Брезовско шосе отстъпва по размери.

Проектът е най-големият, осъществен в миналото от ВиК - Пловдив, като цената му е над 137 млн. лв.. Фирмата реализатор е консорциум ДЗЗД „ Еко Проект - Пловдив” с участници: „ Интерхолд” ЕООД, „ ТЕС Кънстракшън Груп” ЕООД и „ ВиК Инфраструктурно проектиране” ЕООД.

Все още планът се съгласува в Министерството на районното развиване и благоустройство, като по-късно ще отида за изваждане на строително позволение. Очаква се това да се случи в края на месеца и да започват дейностите.

Те ще стартират на 4 места в регион „ Южен” – улица „ Петър Стоев”, ул. „ Модър” до Коматевско шосе, както и два сектора от бул. „ Александър Стамболийски” – от кръстовището с Кукленско шосе и пред пандиза.

Другите прави, част от плана и Южния обходен колектор са ул. „ Царевец” от кръстовището с Пещерско шосе, „ Модър-Царевец”, минава под Асеновградско шосе, ул. „ Нестор Абаджиев” и стига до Пречиствателната станция.





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР