Тръби се, че някой иска да бутне правителството. Очевидно е,

...
Тръби се, че някой иска да бутне правителството. Очевидно е,
Коментари Харесай

Йотова: Този, който иска да бутне правителството, е в самото него

Тръби се, че някой желае да бутне държавното управление. Очевидно е, че този, който желае да бутне държавното управление, е в самото него ". Така вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява оставката на екоминистъра Нено Димов и съпътстващия го арест и обвиняване от прокуратурата. Преди дни Българска социалистическа партия разгласи, че ще желае избор на съмнение на кабинета в региона на ръководството на околната среда и водите,

Йотова, която е някогашен кадър на Българска социалистическа партия, напомни, че кабинетът още през 2018 година набеляза " незабавни ограничения за язовирите " и попита какъв брой са незабавни щом се стига до водна рецесия в Перник.

Тя изрече безпокойствие по какъв начин ще продължи рецесията с безводието и предизвести, че могат да последват санитарно-хигиенни проблеми. " Година и повече не можем да ограничим болест при животни (бел. ред. - африканската чума по свинете), какво става, в случай че тръгне зараза в Перник ", попита риторично Йотова и настоя за обзор на метода, по който се ръководят водите в България, тъй като " години наред един въпрос, който стои на всяка една маса във всички управляващи, не се взема решение ". Тя настоя " да се направи всичко допустимо подредено, държавнически да се предотврати развиването на рецесията в Перник " и " политическа воля и отговорност да осветлят казуса с ръководството на водите в България ". " Иначе хората не имат вяра, че някой мисли зя тях ", добави тя.

В отговор на въпрос за размяната на реплики сред президента и премиера Йотова разяснява, че в изявленията на президента рецензията не е персонална, до момента в който отговорите на премиера са в персонална посока.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Водната рецесия в Перник (98)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР