Тръбата за отвеждане на отпадните води на Созопол се е

...
Тръбата за отвеждане на отпадните води на Созопол се е
Коментари Харесай

Морето изхвърли скъсана тръбата за отпадни води на Созопол

Тръбата за отклоняване на отпадните води на Созопол се е скъсала и част от нея е била изхвърлена от морето, стана ясно от фотоси, оповестени в обществените мрежи в понеделник. Това провокира терзания измежду локалните за екокатастрофа, само че от общината увериха, че няма заплаха от замърсяване, защото изхвърляните води се пречистват.

Тръбата с дължина към 45 метра бе открита на брега на плажа " Златна рибка ", изхвърлена от морските талази. Тя е част от дълбоководното заустване на канализацията. Проектът на стойност 75 млн. лева бе осъществен през 2015 година по времето на някогашния кмет Панайот Рейзи. Изпълнител е " Главболгарстрой ", само че компанията е употребила подизпълнители за обособените действия.

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев е провел среща с изпълнителя на плана, проектанти, представители на строителния контрол, на ВиК Бургас, ръководителя на пречиствателната станция в Созопол Красимир Кръстенов.

Общинската администрация към този момент направила проучване в региона и успокои, че риск от екокатастрофа няма.

" През тръбата се заустват единствено пречистени води, а пречиствателната станция работи обикновено ", споделиха от кметството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР