Тръба за отходни води на метри от плажната ивица на

...
Тръба за отходни води на метри от плажната ивица на
Коментари Харесай

Незаконни тръби за отходни води изплуваха на наводнените плажове

Тръба за отходни води на метри от плажната линия на " Атлиман ", друга на плажа в Созопол - затисната с купчина камъни. Това се оказа едно от неприятните разкритията след изтеглянето на бурното море при наводненията на Южното Черноморие.

Няколко очевидци на заустените противозаконни тръби разгласиха фотоси с отвращение, че се позволява сходен риск за здравето на плажуващите хора.

" За страдание черноморските общини нямат пречиствателни станции на всички места и добре проведена система по канализация. И не желаят да потърсят такава поддръжка. В Министерство на околната среда и водите има специфична мярка за построяването им - до момента в който аз бях министър, никоя от общините не подаде документи да получи финансиране ", сподели Борислав Сандов, някогашен министър на околната среда и водите пред bTV.

Поставянето на тръбите от околните заведения и хотели е известно на всички - в това число на кметовете - макар че въобще не трябва да се позволява, разяснява неговият предходник Емил Димитров-Ревизоро.

" Навремето всичко е влизало в морето, спор няма. Сега обаче когато са построени пречиствателните станции, има по една на 2-3 обитаеми места. Другите две с помпи трбява да прекачат водите, да стигнат до тази станция и едвам откакто се пречистят, да се пускат. Ако за всеки къмпинг направиш станция, и помпи, и трасета до основната, са пари, сервитути, отчуждения, разноски. Никой не желае да се занимава. Предпочитат такива секрети зауствания ", сподели Димитров.

Сандов дефинира като " голям въпрос за десетки милиарди " казусът с неналичието на канализация и инфраструктура за отпадъчните води по морето.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР