Тръба от старата канализация на бургаския квартал Крайморие“ излива отпадъчни

...
Тръба от старата канализация на бургаския квартал Крайморие“ излива отпадъчни
Коментари Харесай

Отпадъчни води се изливат в морето до Крайморие

Тръба от остарялата канализация на бургаския квартал „ Крайморие “ излива отпадъчни води в морето.

От Регионалната здравна ревизия са взели проби от водата, чака се техният резултат да стане явен в петък. Оттам успокояват, че няма замърсяване, което да стига до плажовете, които са отдадени чартърен. Водата се излива наоколо до дребна линия, която е неохраняема.

Община Бургас разясниха, че сигнал за сходно приключване на отпадъчни води е подаван още през предходната година. Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас и Басейновата дирекция са дали наставление на ВиК, които стопанисват инфраструктурата, да затворят тръбата.

Причината за сходно изпускане е в потенциала на канално – помпената станция, прецизират от ВиК – Бургас. В пикови моменти на сезона, а и след разрастването на квартал Крайморие, тя не може да поеме цялото количество на отпадъчните води и част от тях се трансферират по тази тръба. Дружеството изготвя план за станцията, посредством тласкател, водите да отиват до близката ревизионна шахта. ВиК прецизираха, че чакат за идната година той да се осъществя и да не се позволява сходно изтичане на отпадъчни води.

Подобен случай има и в Созопол. След подаден сигнал, екоинспекцията е открила съществуването на изведена тръба към Черно море, на почти към 2 км от морски плаж „ Хармани “, изведена сред скали към морето. Тя не е част от канализационната система „ Созопол – Черноморец – Равадиново ”. В момента на инспекцията не е установено приключване на битово-фекални води от тръбата и заустването им в Черно море. Дадено е наставление на Община Созопол за инспекция на законността на тръбата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР