Този зимен туристически сезон се очертава да е по-силен от

...
Този зимен туристически сезон се очертава да е по-силен от
Коментари Харесай

Министърът на туризма с очаквания за силен сезон

Този зимен туристически сезон се обрисува да е по-силен от миналогодишния. Предстоящият летен сезон също може да надмине равнищата от 2022 година Това разгласи във Варна служебният министър на туризма Илин Димитров.

„ Записванията за лятото вървят по-добре от предходната година. Туризмът ни стои устойчиво, зимният сезон е извънредно натоварен. В момента съвсем няма места в хотелите, лифтовете са оптимално натоварени. Искрено се надявам да има по-дълго време сняг, тъй че да подобрим миналогодишния рекордно мощен сезон ”, посочи туристическият министър.

Над 60 на 100 от туристите в зимните ни курорти са българи. Сред чужденците най-многобройни са румънци, турци и гърци. Забелязва се нарастване на гостите от Израел, като месечно от там с чартъри идват сред 20 и 25 хиляди туристи.

От съвсем всички основни пазари има растеж на записванията за лятна отмора в България. Около 30 на 100 нарастване на ранните записвания от Германия регистрират огромните туроператори. Със сигурност обаче няма да бъде преодолян спадът от 2,5 пъти на гостите от Германия по отношение на 2019 година, означи министърът.

Според Димитров огромният триумф за предходната година е задържането на 450000 български летовници повече от предпандемичната 2019 година

В момента страната ни има туристически аташета в Полша и Германия, като следва изпращане на подобен и в Турция. Министър Димитров възнамерява да има наши представители и в Румъния и Англия.

В морската столица министър Илин Димитров взе присъединяване в среща-дискусия “Ключът към триумфа в туризма “, отдадена на 60-тата годишнина от основаването на Колежа по туризъм към Икономическия университет в града.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР