Този вирус се разпространява в нашата страна от около един

...
Този вирус се разпространява в нашата страна от около един
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров обясни защо по-голямата част от населението у нас ще преболедува от коронавируса

Този вирус се популяризира в нашата страна от към един месец и аз се притеснявам, че ние сме в неволя към този момент. Това разяснява доктор Стойчо Кацаров, ръководител на управителния съвет на Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето.

"Според мен инфекцията не може да бъде овладяна поради метода ѝ на разпространяване, поради това, че доста малко хора се изследват за ковид, мисля че към този момент не може да бъде овладяна и би трябвало да приемем, че евентуално по-голямата част от популацията ще прекара ", добави той пред БНР.

“Ако изходим от констатацията, че 1% е смъртността, в случай че имаме един умрял, би трябвало да имаме 100 инфектирани, ние имаме 7 потвърдени случаи, само че това не давя вярна картина “, разяснява още Кацаров.

“По начало тези инфекции мъчно се лимитират поради метода им на разпространяване, само че, в случай че искаш да ограничиш такава зараза, би трябвало да я хванеш в самото ѝ начало и първите случаи, които установиш, да ги изолираш от останалите. Това е единственият метод “, сподели още той.

“За страдание, ние нямаме проект за противопоставяне на епидемията, работи се пъкъл хок, решенията се взимат ден за ден “ разгласи той, само че не уточни верния вид на дейности против епидемията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР