Този вирус е напълно непознат за света, появил се е

...
Този вирус е напълно непознат за света, появил се е
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Вървим в мрака. Този вирус е напълно непознат за света

Този вирус е изцяло чужд за света, появил се е преди няколко месеца. Истината е че, ние не знаем базисни неща и вървим в мрака. Например, не е ясно дали ще има имунитет, дали той ще е дълготраен, дали ще има нова вълна. Това са фундаментални неща, които ние не знаме. Неморални и неетични са апелите да не се съблюдават ограниченията, тъй като с това се поема риск за непознати животи, а освен за персоналния ни.
Това сподели в предаването " Лице в лице " по бТВ проф. Николай Габровски, шеф на клиника по неврохирургия в " Пирогов ".

Ако се върнем единствено няколко месеца обратно ще забележим, че имахме едно заболяване, за което в началото се криеше информацията, след което имахме разединение на цялостен район, записва се високата смъртност, по-късно видяхме какво се случи в Италия, а по-късно потегли към Франция, Германия, Англия.

По думите му не може с вчерашния критерий да мерим през днешния ден обстановката, тъй като с всеки минал ден знаме малко повече.

Освен, че научаваме доста неща се случват и доста неща със системата на опазването на здравето. Първоначално мислехме, че системата ни е готова, само че когато се появи първия регистриран болен се появиха доста въпроси. Научихме отговорите последователно.

Имаме лекарство за този вирус все още и това е изолацията. Ако би трябвало да я съблюдаваме с цел да се предпазим е належащо да го вършим.

Разликата сред това, което беше преди два месеца и в този момент е голяма.

Колегите мут други страни споделят сходни неща – какъв брой е било комплицирано първоначално, по какъв начин е нямало маски, защитни дрехи и така нататък

По-широко този вирус се преглежда като причиняващ пневмония, само че с проучванията се вижда, че той поразява освен белите дробове.

В тази обстановка не можем да тичаме, а би трябвало да вървим по-бавно и да вършим преценка, бе безапелационен експерстът.

Преди края на годината няма да можем да създадем разбор, а действително ще са нужни две години да се оценят всички аспекти, изясни той.

Сигурно е, че вирусът е рисков за по-възрастни хора и със съпътстващи болести, само че в Европа няма обединен метод за оценка на смъртността.

Има детайлности ни кара да загубим цялата картина, а тя е, че имаме едно ново заболяване, което е доста заразно.

Категорично броят на инфектираните зависи от броя на тестваните, само че това което не може да се скрие е смъртността, съобщи професорът.

" Трябва да споделя, че съм обезпокоен - ние имахме навременна реакция, само че на всички места цената на закъснелите ограничения е една и съща – по –висока смъртност и по-високо заразяване на медицински личен състав. ", посочи той.

У нас множеството хора от медицинския личен състав са се заразили тук-там отвън болничното заведение, където са се чувствали спокойни, че няма заплаха. Много малко лекари са се заразили спазвайки всички защитни ограничения, сподели още проф. Габровски.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР