Този вид морски бозайници могат да живеят до 36 годиниВ

...
Този вид морски бозайници могат да живеят до 36 годиниВ
Коментари Харесай

Рядък делфин, погълнал пластмаса, намерен на брега


Този тип морски бозайници могат да живеят до 36 години

В американския щат Флорида необичаен огромен зъбат делфин е открит изхвърлен на брега. Това оповестяват от Комисията за отбрана на рибите и дивите животни на Флорида на формалната си Фейсбук страница.

Делфинът е открит на 23 април на плажа на Форт Майерс Бийч. Той бил мощно отпаднал, тъй че пристигналите зоолози приспали животното, с цел да облекчат ситуацията му.

При проучването в стомаха му са открити две пластмасови торбички и част от балон. Биолозите означават, че е належащо да се ревизира дали животното е страдало от някакви заболявания, преди да се дефинира крайната причина, заради което то се е изхвърлило на брега.

" Това изобретение още един път акцентира нуждата да се понижи използването на пластмаса за еднократна приложимост и да се спре стартирането на балони ", акцентират биолозите.

Според Националното ръководство за океански и атмосферни проучвания огромните зъбати делфини са предпазени от федералния закон за отбрана на морските бозайници. Тези дълбоководните бозайници могат да живеят до 36 години и се хранят с калмари и риби.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР