Този въпрос може да бъде зададен под различни форми –

...
Този въпрос може да бъде зададен под различни форми –
Коментари Харесай

Вечният въпрос „Защо искате да работите при нас?“

Този въпрос може да бъде заложен под разнообразни форми – като да вземем за пример „ Какво тъкмо ви притегли да кандидатствате при нас “ или „ Защо се интересувате от нашата компания “, само че в последна сметка питането се свежда до „ Защо желаете да работите при нас “ и неизбежно е във всяко едно изявление за работа.

Външният създател на CNBC Джейн О‘Донъл, която е професионален бизнес коуч от повече от 15 години поучава по какъв начин би трябвало да се подходи към този въпрос, тъй че да впечатлим възможните си бъдещи работодатели.

На първо място ето какво НЕ би трябвало да споделяме :

„ Готов съм да извършвам нови отговорности и да работя тук. Това ще е огромно развиване в кариерата ми “ – това може и да ви звучи като добър отговор, само че демонстрира, че само се задачите в покачване. Мениджърът ви ще усети, че ви липсва отношение към компанията и може без да се замислите да напуснете в първия миг когато излезе някое по-добро предложение.

„ Чух страхотни неща за вашата компания и придобивките са доста положителни “ – това е най-стереотипният отговор, с който няма да отличите, тъй като ще сте следващият претендент, който се вълнува само от материалното заплащане, вместо полезностите на компанията.

Какво ТРЯБВА да кажем :

Този въпрос се задава, с цел да схванат мениджърите до каква степен сте си написали домашното в това да опознаете компанията. Затова най-хубавият отговор е така наречен „ история на обвързването “. Става дума за персонална история, която разкрива, че вие знаете какви са полезностите на компанията и ги споделяте. Освен това би трябвало да придадете чувството, че тази позиция ще ви развива в професионално и персонално отношение, тъй като споделяйки полезностите вие ще сте по-отдаден на работата.

Ето и няколко образеца от същинския живот, при които претендентите в последна сметка получават позицията:

Позиция в маркетинг отдел на верига за облекла:  „ Когато разбрах, че сте отделили част от ресурсите си, с цел да произвеждате маски за локалните медицински чиновници, си споделих: „ Ето за такава компания бих желал да работя! “ Да допринасяш към обществото е част от моята персонална философия и бях доста щастлив да видя, че вие също смятате по този начин. “

Позиция за акаунт управител в козметична компания : „ Купувам вашите артикули от години, даже ги предлагам на другари. Затова доста се развълнувах да видя, че наемате хора тъкмо с моя опит. Вярвам, че ключът към триумфа е да се създадат клиентите щастливи и доколкото виждам това е главен приоритет и за вас. “

Позиция за управител ръководство на активи: През годините във финансовия бранш постоянно съм разговарял с ваши чиновници. Винаги съм бил впечатлен какъв брой начетени, човечни и откровени са те. Затова считам, че клиентите ви считат, че парите им са в положителни ръце. Искам да работя в компания, която освен оказва помощ на хората по-добре да схващат финансите,  само че и основават чувството за същинско общество и сигурност “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР