Този уникален мъжки часовник е Franck Muller Aeternitas Mega 4,

...
Този уникален мъжки часовник е Franck Muller Aeternitas Mega 4,
Коментари Харесай

Един от най-сложните мъжки механични часовници, правени някога


Този неповторим мъжки часовник е Franck Muller Aeternitas Mega 4, чиито тегло е към половин кг и който изпъква на китката, даже във отвесно състояние. Първо, главните точки на сложността: 36 затруднения, 23 индикации посредством 18 стрелки и 5 диска, 1 483 съставния елемент, 99 камъка, 91 колела (!), 7 бутона, пет години на обмисляне структурата на този мъжки часовник и година за сглобяване... Всичко това на стойност към 2,7 милиона $. Това са цифрите, с които Franck Muller Aeternitas Mega 4шокира света в края на 2009 година, макар че часовници с над 1000 съставния елемент са съществували преди него.



Всеки, гледайкитози мъжки часовник може да се опита самичък да реши коя страна на Franck Muller Aeternitas Mega 4 е по-щура. Циферблатът с 18 стрелки върху него и 5 диска или задния похлупак с лабиринт от голям брой елементи, включващи гърбици, колела, зъбни колела, плочи, мостове и така нататък Различните индикации са показани доста интелигентно с красиво потребление на синьо и алено, което прави другите показания супер лесни за разграничение.



Всъщност равнището на трудност в часовника може да бъде измерено допълнително от няколко разнообразни индикатора - от броя на съставените елементи до броя на затрудненията, показанията, сложността и нововъведенията на показанията, трайността, равнището и сложността на декорациите и по този начин нататък. Друго значимо нещо е по какъв начин Aeternitas Mega 4 има 36 затруднения, само че единствено 23 показания. Това е по този начин, тъй като описът от затруднения включва механични затруднения, които вършат функционалността по-сложна, друга от главната, и по този метод се прибавя към общата цифра на затрудненията - само че не постоянно това се прибавя на цифрата от индикациите, да вземем за пример летящият турбийон се брои като две затруднения, тъй като първо е турбийон, който е летящ.



Калибърът FM3480 QPSE е всичко, което можете да получите като на шведска маса с изискани затруднения при часовникарството. Механизмът е 34.40 мм необятно, с височина 41.40 мм и дебелина 13.65 мм. С други думи, единствено механизмът е с почти същия размер като грациозен мъжки часовник с дребен корпус, като се изключи обстоятелството, че е доста, доста по-тежко.

Забавлението стартира, когато вземете часовника и първо усетите тежестта му. Корпусът Cintrée Curvex 8880 от 18 карата бяло злато е необятен 42 мм, с дължина 61 мм и дебелина 19,15 мм. Теглото е безусловно голямо, само че все пак, когато се постави на ръката наподобява ужасно по чудноват и необяснимо метод. Няма по какъв начин носейки подобен мъжки часовник непрестанно да не осъзнавате дебелината му и тежестта му. Но часовникът не се плъзга към китката, с интелигентно подбрани точки на продупчване за пружинните на каишката към корпуса, часовникът съставлява безусловно устойчива голяма съразмерност и се държи комфортно и несъмнено към китката. Това е единствено част от направата на първокласните часовници, удобството и всяко внимание към детайла. Гледката от задния похлупак е удивително чиста. Вертикалната форма на самия часовник кара супер натовареното придвижване да наподобява по много типичен метод. Само можем да си представим сложността при проектирането на нещо толкоз комплицирано да наподобява подредено и просто. Крайният резултат е разнообразни многочислени елементи, колела и други, всяка със лична функционалност, която от своя страна е обвързвана с нещо друго.

Със сигурност часовникарския свят е благополучен, че Aeternitas Mega 4 съществува и макар своята трудност, въпреки всичко предлага комфорт при носене и отлична четливост на функционалностите. Това е един колосален представител на особеното, с който всеки колекционер с огромни финансови благоприятни условия може да се снабди, неизбежно прибавяйки към сбирката си мъжки часовник един неповторим и непостижим образец. Дори формата е в унисон с цялостното показване – във време, в което доминира всеобщо кръглата форма при мъжките часовници от невисок, висок или междинен клас, правоъгълния корпус на този модел внася спомагателна уникалност и необичайност върху цялостната визия на часовника.

 

Автор: Мегамол за часовници Chasovnici-bg.com

 

*публикация

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР