Този уикенд в Обединеното кралство ще има парад, посветен на

...
Този уикенд в Обединеното кралство ще има парад, посветен на
Коментари Харесай

Крал Чарлз III реши да рискува с Trooping the Color: какво е намислил монархът

Този уикенд в Обединеното кралство ще има церемониал, отдаден на 75-годишнината на крал Чарлз III, Trooping the Color, и монархът реши да язди. Това ще се случи за първи път от повече от 30 години и, съгласно наблюдаващи, сходно решение е доста рисковано за краля.

Според кралски публицисти Елизабет II спряла да язди по време на парада през 1986 година, когато била на 60 години, т.е. била с 15 години по-млада от сина си, когато решила да не поема повече опасности и се преместила в каретата. В същото време, отвън обществените събития, Нейно Величество яздеше коне над 80.

Решението на крал Чарлз да взе участие в парада на кон е евентуално рисковано, тъй като макар че кралят е умел ездач, температурата на въздуха ще се увеличи до към 26 градуса по Целзий, а конната езда е с напрежение занятие, пише Hello.

Миналия уикенд няколко бойци припаднаха заради жегата, когато принц Уилям ги прегледа преди събитието.

Стотици коне и бойци участваха в церемонията по прегледа, изпълнявайки комплицирани маневри на полигона под военна музика при 28-градусови температури и блестящо слънце, само че заради тежката и гореща форма мнозина не устояха и изгубиха схващане.

Принцът на Уелс благодари на защитата за тяхната устойчивост.

" Много благодаря на всеки боец, който взе участие в прегледа на полковника тази заран в жегата. Тежки условия, само че всички свършихте в действителност добра работа. Благодаря ви. В. ", написа той в обществената мрежа.

Не единствено жегата тревожи крал Чарлз. Въпреки че той и фамилията му са известни като уверени ездачи, монархът има болен тил и ездата може да го утежни.

В записките си принц Хари сподели, че татко му е наранил гърба си, до момента в който е играл поло и е изпитвал " непрекъсната болежка ". За по-лесно монархът прави стойки на глава.

Trooping the Color е годишна гала, провеждана в Лондон от полкове на английската войска. Подобни събития се организират и в други страни от Британската общественост. Отрядът на цвета е традиция на английските пехотни полкове от 17-ти век, а от 1748 година това е формалният рожден ден на английския суверен.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР