Този уикенд ще се изиграе последният кръг от редовния сезон

...
Този уикенд ще се изиграе последният кръг от редовния сезон
Коментари Харесай

Сметките преди последния мач от редовния сезон: Две възможности за пловдивско дерби, Локо може да започне плейофите като четвърти

Този уикенд ще се изиграе последният кръг от постоянния сезон в елитната ни група, а след него тимовете се разделят на плейофи – първа шестица, битка за седмото място и групата за оцеляване.
Прочетете още
За пловдивските тимове има още много въпросителни преди последния кръг, а сметките демонстрират, че има две варианти за дерби Ботев – Локо в плейофите, а едната от тях може да е извънредно значима, тъй като ще е пряк бараж за класиране в евротурнирите.

Локомотив

След успехите над ЦСКА и Черно море Локо обърка проектите на всички и стана главен любимец за 4-то място. Всъщност “смърфовете ” могат да влезнат като четвърти в плейофите в първата шестица стига да победят вкъщи ЦСКА 1948 в последния си мач от постоянния сезон. Локо към този момент изпусна много добра опция да дръпне с цели 5 точки пред 5-ия Левски преди влизането в шестицата, откакто направи 2:2 с Берое. Момчетата на Александър Томаш би трябвало да търсят наложителен триумф, с цел да имат и преднина от най-малко 3 точки пред Левски. Локо още не е сигурен 4-ти, тъй като в директните срещи Левски има преимущество и при загуба на пловдивчани и триумф на “сините ” те ще бъдат 4-ти в първия кръг на плейофите. Локомотив може и с тъждество да си подсигурява 4-то място преди плейофите, само че при успеха на Левски разликата ще е едвам точка. Именно двата отбора ще се борят и за 4-то място, което на този стадий дава място на бараж за Лигата на конференциите, в който 4-ия ще е хазаин на 7-ия. Това обаче може и да не стане в случай че Купата бъде взета от Ботев или Хебър, а при такова стичане на събитията третият ще играе бараж. В борбата за 4-то място не може да бъде намесен различен тим, тъй като Локомотив и Левски водят много пред 5-ия и 6-ия, само че двата отбора нямат и огромни шансове за третото място, което е на 6 точки от Локо и на 9 от Левски.

Ботев

При Ботев обстановката е най-неясна, тъй като отборът е сред първата шестица и групата сред 7-мо и 10-то място. В момента Ботев с 41 точки, само че в последния кръг тимът е посетител на Локомотив София. Ако Ботев влезе в първата шестица то тогава сигурно ще има пловдивско дерби. " Жълто-черните " обаче няма никакви шансове за 4-то място и действително ще доиграват сезона. “Канарчетата ” могат да объркат сметките ако триумфират с Купата, тогава те ще завоюват квота за евротурнирите и 4-ия няма да отиде на бараж. Пловдивчани победиха през вчерашния ден ЦСКА с 1:0 в София и взеха гол задатък преди реванша в Пловдив на 1 май. През този сезон Купата и има още по-голяма стойност, тъй като дава право на присъединяване в Лига Европа. Ако Ботев влезе в борбата за 7-то място и успее да стане седми и в това време Локо остане 4-ти и Ботев не вземе Купата тогава ще има пловдивско дерби на “Лаута ”, а залогът ще е място в Лигата на конференциите. Играе се един мач на директна елиминация. Кръг преди края ЦСКА 1948 е на 6-то място с 42 точки, Крумовград е 7-ми с 41 точки, а Ботев е осми също с 41 точки. В последния кръг Ботев гостува на Локо София, а ЦСКА 1948 е посетител на Локомотив Пловдив, Крумовград пък ще посрещне Славия. Реално Ботев може да влезе в първата шестица единствено в случай че победи Локо София, Крумовград не завоюва против Славия и ЦСКА 1948 загуби от Локомотив Пловдив. Ботев е с по-лоши индикатори и от ЦСКА 1948, и от Крумовград в директните мачове и при равни точки преимуществото е за двата отбора. Крумовград играе в петък и при победа на тима още тогава може да стане ясно, че Ботев няма да играе в първата шестица.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР