Този уикенд предстои деветото издание на традиционния благотворителен футболен турнир

...
Този уикенд предстои деветото издание на традиционния благотворителен футболен турнир
Коментари Харесай

Предстои деветият благотворителен футболен турнир на Феновете


Този уикенд следва деветото издание на обичайния благотворителен футболен шампионат на българските почитатели на задгранични тимове, който обичайно ще се съчетае и с второто издание на Детска шампионска лига. Организатор на акцията е Асоциацията на българските почитател клубове на задгранични тимове в партньорство с „ Детска футболна академия – Комета “, Български футболен съюз, СПОРТНА СОФИЯ-2000 ЕАД и Столична община като част от програмата Sofia 2018 - Европейска столица на спорта.

Арена на борбите на дребни и огромни на 9-10 юни 2018 ще са игрищата на Спортна София (гр. София, ул. Българска ливада № 2), а събраните средства ще бъат дарени на Сдружение с нестопанска цел Българска Асоциация по Хемофилия.

Детският шампионат ще опълчи отборите на Ювентус, Галатасарай, Интер, Челси, Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Отборите са селектирани от формалните почитател клубове на съответните задгранични грандове, участващите деца сред 1 и 4 клас ще получат екипи и медали, а за първенците е планувана купа.

В „ огромния шампионат “ купата ще вдигне някой всред дванадесетте „ фенски “ тима от български последователи на Интер, Ювентус, Челси, Рома, Галатасарай, Саутхямптън, Бърнли, Манчестър Юнайтед, Лацио, Барселона, Ливърпуул и Астън Вила. В конкуренцията има още три гостуващи тима донори – на адвокатските фирми на частните правосъдни реализатори Мариян Петков, Милен Бъзински и Неделчо Митев, както и един отбор с Wild Card – „ FC Tornado 2013 от Футбол с идея “.

Подкрепа на самодейността оказва още фондацията Wonderful World на Nick Leventis, а всички искащи също могат да се включат с подаяние в урната на място или по банковата сметка на Асоциацията в Уникредит Булбанк: BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG53UNCR70001522362221.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР