Този уикенд предстои 15-я кръг в Първа лига като погледите

...
Този уикенд предстои 15-я кръг в Първа лига като погледите
Коментари Харесай

Левски ще мъсти на морето

Този уикенд следва 15-я кръг в Първа лига като погледите ще паднат главно върху два мача. Черно море ще одобри Левски за състезание единствено десетина дни откакто " моряците " потопиха " сините " за Купата. Лудогорец пък приема Берое. Ето и детайлности за всички мачове от кръга:

Черно море - Левски

Едно от дербитата на 15-я кръг в Първа лига е Черно море - Левски. Двата тима играха предходната седмица на осминафиналите в шампионата за Купата на България и драмата още веднъж бе обезпечена. " Сините " изпуснаха да отстранят " моряците " след водиха с 2:1 и позволиха равнене в последната минута, а при последвалите дузпи Левски още веднъж имаше преимущество, само че в последна сметка изпусна шанса си и отпадна безславно. Сега хората на Славиша Йоканович ще се стремят да измият срама пред почитателите с триумф във Варна. Ако погледнем статистиката " сините " се показват сносно на " Тича " в последните години. Миналия сезон те биха с 3:2, а по-миналия с 1:0. Все отново " моряците " постоянно са били сложен противник за именития си съперник, макар че хората на Илиян Илиев не са побеждавали Левски от 1 април 2017 година, когато печелят с 1:0 във Варна. От началото обаче " моряците " вършат неуверен сезон като редуват победи и загуби. В предишния кръг те паднаха от Ботев Враца с 1:2 като посетител. Левски пък удари Ботев Пловдив с 4:1 и потвърди, че загубата от " моряците " за Купата не е повлияла доста на отбора.

Лудогорец - Берое

Шампионите от Лудогорец посрещат Берое и ще желаят да нанесат втора загуба на старозагорци от началото на сезона. Тимът на Александър Томаш е извънредно сложен за побеждаване, като единствено Левски досега завоюва против тях. И то с 1:0 на тъга на " Герена ". Но Берое прави много хиксове. До момента старозагорци имат цели 6 равенства. Именно по този начин приключи и мачът сред двата отбора преди няколко месеца - 1:1. В Берое изживяха тежко провалянето от Ботев за Купата след дузпи, само че все пак биха 2:0 по табиет Славия в предишния кръг. Лудогорец пък като че най-сетне влиза в релси. Да, на отборът му трябваше и шанс, с цел да отпадне от Купата откакто в профил с дузпи настоящият й притежател - Славия. Но Антони Здравков сигурно си знае работата. Все отново това ще е първи сериозен тест за него в България, откогато пое Лудогорец.

Целият разбор четете в Златен Стандарт, който е към този момент на пазара!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР