Този уикенд няма да има Гран При на Емилия-Романя на

...
Този уикенд няма да има Гран При на Емилия-Романя на
Коментари Харесай

Отмениха състезанието на „Имола”

Този уикенд няма да има Гран При на Емилия-Романя на пистата „ Имола ”. Това беше решено преди минути, като повода е неприятното време, мощните дъждове и наводненията в град Имола и региона Емилия-Романя.

Части от пистата са наводнени, като още през вчерашния ден механиците, работещи в боксовете бяха евакуирани от трасето, а през днешния ден получиха нова възбрана да се върнат на трасето. Решението е на Формула 1, ФИА и уредниците на Гран При на Емилия-Романя.

Поне двама души са починали този месец в региона поради мощните дъждове и наводненията, а над 12 реки са прелели отвън коритата си и са наводнили близките им региони, като тук-там има и съществени свлачища. Реката, която минава тъкмо до пистата „ Имола ” – Сантерно, също преля, а настрана от това автомагистралите към града също са наводнени.

„ Истинска покруса е това, което се случва в Имола и Емилия-Романя – разяснява основният изпълнителен шеф на Формула 1 Стефано Доменикали. – Това са градът и районът, където съм израснал и в този момент мислите и молитвите ми са с хората, станали жертва на наводненията и фамилиите и общностите, наранени от естествената буря. ”

Все още няма информация дали надпреварата ще получи нова дата по-нататък през годината поради сгъстения календар на Формула 1, само че това надали ще бъде решено през днешния ден.

Снимка: AnythingF1
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР