Този уикенд не излизайте без чадър, защото ни очакват обилни

...
Този уикенд не излизайте без чадър, защото ни очакват обилни
Коментари Харесай

Този уикенд не излизайте без чадър

Този уикенд не излизайте без чадър, тъй като ни чакат значителни превалявания. Те ще бъдат доста интензивни и тук-там в Южна България и Родопите ще доближат до 40-50 литра на квадратен метър за целия валежен интервал.

Това е доста, тъй като през почивните дни ще се изсипят превалявания, които ще покрият нормата за февруари .

Информацията показа климатологът доцент Георги Рачев в предаването „ Здравей, България “ по NOVA.

Дъждът ще завали в събота по здрач, като се чака в някои елементи от страната той да премине в сняг. В Северна и Западна България даже ще се образува снежна завивка от към 5-6 см.

Валежите ще стартират да стопират в неделя вечер .

В понеделник към този момент няма да вали съвсем на никое място и температурите ще стартират да се покачват. „ Вероятно дребен Сечко ще се окаже дребен Печко”, пошегува се доцент Рачев и добави, че тази зима е една от най-топлите от 2000 година насам.

Очакват ни едни доста динамични в климатично отношение 10 дни.

Прогнозата за деня на влюбените 14 февруари

е да бъде относително топло с позитивни температури, означи специалистът.

А ето и подробната прогноза за петък и за уикенда:

Днес ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 10 и 15 градуса.

Над Черноморието

ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са към 11-14 градуса, температурата на морската вода ще бъде към 5-7 градуса, а вълнението на морето – 2-3 бала.

Над планините

ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над Стара планина. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3 градуса, на 2000 метра – към -3 градуса.

В събота, 10 февруари ,

ще има забележителна облачност. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб до сдържан. Привечер от юг ще стартират превалявания, които през нощта против неделя ще обзет съвсем цялата страна; в Южна България ще са от дъжд, в Северна и планинските региони – от сняг. Минималните температури ще са сред минус 3 и 2 градуса, а оптималните – сред 5 и 10 градуса.

В неделя, 11 февруари ,

през по-голямата част от деня преваляванията ще продължат. В Дунавската низина и по високите полета в Западна България ще се образува нова снежна завивка. Температурите ще са съвсем без дневен ход – сред 0 и 5 градуса. В източните региони вятърът ще се усили. В Североизточна България, Централна и Източна Стара планина, и в Родопите преваляванията ще са по-интензивни ще има условия за снежни виелици и навявания.

Вижте подробна прогноза за времето в Sinoptik.bg.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР