Този уикенд на Витоша се проведе петото поредно издание на

...
Този уикенд на Витоша се проведе петото поредно издание на
Коментари Харесай

Десетки фрирайд скиори и сноубордисти премериха сили на Витоша

Този уикенд на Витоша се организира петото следващо издание на рисковата ски и сноуборд конкуренция Витоша X Lines! Събитието притегли над 70 скиори и сноубордисти на всички възрасти и от цяла България.

По традиция надпреварата се организира в региона на местността Резньовете и Витошко Лале 2, а сцена на конкуренцията са стръмните скатове и скали в подножието на Черни връх. Условията за надпреварата не бяха доста положителни, защото температурите и в планината бяха високи, което направи снега
много леплив и непредсказуем, а това в допълнение затрудни участниците в атрактивната конкуренция.
 Въпреки не изключително удобните условия, надпреварата се организира сполучливо и без съществени произшествия, а спусканията на състезателите бяха впечатляващи и много смели. Едно от най-хубавите спускания за деня бе това на младата ни фрийрайд вяра в ските Симеон Павлов, който впечатли съдиите и съумя да завоюва цели 95 точки - най-хубавия резултат за деня.

При сноубордистите най-атрактивен и постоянен рън съумя да направи Александър Балканов, който стана първи при мъжете. При дамите в сноуборда на първото ходило на почетната стълбичка се качи Яна
Стоянова, а при скиорките Николета Сотирова.
 Една от най-интересните елементи на събитието по традиция е надпреварата за деца. Тази година при дребните се включиха близо 20 деца на възраст от 6 до 14 години. Младите скиори и сноубордисти демонстрираха забележителна храброст и доста гений спускайки се по терен, по който доста огромни не биха се спуснали.

Повече ще намерите в атачмънтите, а за всякаква спомагателна информация, фотоси и видео материали не се колебайте да се свържете с нас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР