Този уикенд Kaufland България даде възможност на редица български производители

...
Този уикенд Kaufland България даде възможност на редица български производители
Коментари Харесай

Успешен старт за инициативите на Kaufland България в подкрепа на български земеделски производители и крафт пивовари

Този уикенд Kaufland България даде опция на редица български производители да предложат непосредствено продукцията си на основни местоположения в два града на страната. Софиянци се възползваха от опцията да се срещнат с продукцията на над 20 фамилни ферми в границите на фермерски пазар, проведен в столицата, а над 30 производители на крафт бира непосредствено предложиха бутковото си питие във Варна.

В събота хипермаркет Kaufland в „ Младост " 3 в София посрещна родни фермери, които показаха продукцията си на паркинга пред хипермаркета. Фермерският пазар събра на едно място над 20 фамилни ферми от цялата страна и притегли голям брой гости, като им предложи артикули непосредствено от фермата. Посетителите имаха опция да избират сред млечни артикули, месо и месни деликатеси, яйца, сезонни плодове и зеленчуци, самун и печива, зимнина, сокове и доста други храни. Пазарът ще се провежда всяка събота през септември сред 10:00 и 16:00 часа в партньорство с farmhopping.

Успоредно с фермерския пазар Kaufland България даде старт и на поредност от тематични събития, отдадени на крафт бирата. В унисон с задачата си да поддържа разнообразието на българското произвеждане през септември веригата дава опция на български пивовари да показват личната си продукция от крафт питие. Този уикенд хипермаркет Kaufland „ Трошево " във Варна, бе хазаин на фестивал за крафт бира - „ Kraftland в Kaufland ". В особено издигнати за задачата фестивални структури, ситуирани на паркинга, посетителите пробваха разнообразни крафт бири. Гостите имаха опция и да дегустират разнообразни сирена и месни деликатеси. Фестивалът ще обиколи разнообразни градове през септември, като идващите дестинации включват: Бургас на 9 и 10 септември, Kaufland в ж.к. „ Изгрев " ; София на 16 и 17 септември, Kaufland на бул. „ Ген. Тотлебен " 36; Пловдив на 30 септември и 1 октомври, Kaufland „ Христо Смирненски ".

Двете начинания са част от дълготрайната политиката на веригата хипермаркети да поддържа локалните бизнесмени и да им дава опция да вършат продукцията си налична за повече консуматори. Доказателство за това е и инвестицията от над четвърт милион лв. в развиването на производствата на български фермери, която Kaufland България разгласи през юни тази година. Проектът е по стратегия Good Agricultural Practice (G.A.P.) и сертифицира български производители на плодове и зеленчуци, като подсигурява високото качество на продукцията и оказва помощ за усъвършенстване на процесите по нейния рандеман и развъждане.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР