Този уикенд, 1, 2 и 3 юли, ще се състои

...
Този уикенд, 1, 2 и 3 юли, ще се състои
Коментари Харесай

Три дни забавление, концерти и пъстрота на празника „Куклен фест“!

Този уикенд, 1, 2 и 3 юли, ще се състои първият районен събор „ Куклен фест “ на площада в гр. Куклен.

Община Куклен приготвя дълго време празника. Акцентът е българският фолклор, само че ще има и класическата музика, сцена и джаз.

Кметът на Община Куклен Мария Белчева, кани всички поданици и посетители на тридневния празник:

Новият площад и парка в центъра на гр. Куклен са подготвени и могат да посрещнат първото сходно по мащаби събитие за нашия град. Започваме на 1 юли, петък, от 18:00 часа с огромна „ Хоротека навън “ за майсторите на националните танци. Цели 2 часа ще танцуваме хора от всички фолклорни области. След това ще се насладим на концерта на орк. „ Тракийско Настроение “. На 2 юли очаквайте орк. „ Орфей “, с началник Георги Янев, а на 3 юли ще се състои празничният концерт на духовия оркестър „ Виво Монтана “. Фестивалът ще приключи с тържествена заря-проверка с присъединяване на военнослужещите от силите за специфични интервенции на Българската войска под командването на генерал-майор Явор Матеев.

Алея на занаятите ще предложи на посетителите обичайни български артикули като керамика, дървени произведения, кукли с национални носии, плетени кошници, домашно сирене и кашкавал, сиропи, сладка и подправки!

През събота и неделя целодневно ще действа детски битов център, на който децата ще могат да седнат на достоверни трикраки столчета, да оцветяват и сглобяват шевици, и да учат математиката в български фолклор. Центърът ще работи гратис!

В програмата ще се включат още: Валентина Трендафилова- сопран, Детска музикална школа „ Музичко “, Студио „ Музикална Вълна ", както и самодейци от целия район - читалища, музикални щколи, клубове по танци.

Разбира се, гостите ще се насладят на вкусна храна, приготвена на място!

Фестивалът е с вход свободен!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР