“Този удължен бюджет изглежда като богата пица, защото доста обещания

...
“Този удължен бюджет изглежда като богата пица, защото доста обещания
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Инфлацията ще се задържи на това ниво до пролетта

“Този продължен бюджет наподобява като богата пица, тъй като много обещания се направиха тази година от постоянното държавно управление. Проблемът е инфлацията, тъй като наподобява, че имаме доста, само че инфлацията го яде ”, изясни Дянков. 

 

Той дефинира удължаването на Бюджет 2022 като “умен ход ”, тъй като в случай че служебното държавно управление беше внесло “какъвто и да е бюджет за разискване в Народното събрание, щеше да се получи едно голямо политическ наддаване, изключително от Политическа партия и Българска социалистическа партия,  и щеше да се стигне до доста по-висок недостиг ”. “Умен ход, само че с него можем да се задържим до април. След това би трябвало постоянен бюджет ”, уточни някогашният финансов министър.

 

Той изясни, че в бюджета за 2022 година има доста разноски за инфраструктурни планове, които не се извършват. “С тях се извършват някои от спомагателните обществените заплащания, които започнаха от 1 октомври. Но това ще трае до април, по-късно ще трябват пари и за тези обещания, които вървят по обществените заплащания ”, сподели Дянков.

 

Възможно е обаче да се направи актуализация на избрани точки, които да се вземат под внимание в идващия бюджет, като да вземем за пример минималната работна заплата, разясни Дянков. “Но не могат да са в големи разноски, като милиарди, само че могат в милиони ”, сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР