"Този циклон се намира точно над Балканския полуостров и дъждът

...
"Този циклон се намира точно над Балканския полуостров и дъждът
Коментари Харесай

Климатолог: Зимата дойде, през декември ще вали много сняг!

"Този циклон се намира тъкмо над Балканския полуостров и дъждът към този момент се обърна на сняг ". Това съобщи пред Българска национална телевизия климатологът Христо Попов. Според него не се чакат наводнения или други стихийни бедствия. 
"Снегът ще се задържи до сряда, когато ще има ясно време и ще се появи нов антициклон. В петък ще се образува нов циклон, който ще окаже въздействие на Балканския полуостров. От понеделник отново ще завали сняг, тъй че умерено можем да кажем, че зимата пристигна ", предвижда Попов. 
Той предизвести студентите, че за 8 декември времето ще бъде доста студено. От на следващия ден вечер чакаме внезапно захлаждане, температурите ще паднат под минус 5 градуса, четвъртък ще бъде най-топлият ден през тази седмица. Попов предвижда, че от началото на декември може да се чака, че скиорите ще имат опция да се радват на белите писти.
"През декември температурите ще бъдат в нормата, само че ще вали доста сняг. Максималните температури ще бъдат малко над нулата. Ако тази конюнктура, с периодично повтаряне на циклони, се задържи, аз чакам на Коледа и Нова година да има сняг ", приключи Христо Попов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР