Този текст е част от специалната тема Ваканция, ура, с

...
Този текст е част от специалната тема Ваканция, ура, с
Коментари Харесай

Лято по вълните

Този текст е част от специфичната тематика " Ваканция, ура ", с която " Детски Дневник " още веднъж се старае да е в интерес на родителите с хрумвания за приятни и потребни занимания за децата през идните три месеца отмора. " Лято по вълните " показва хрумвания за това по какъв начин децата да прекарат лятото на море или езеро, на уроци по сърф или ветроходство. " Детски Дневник " подбра няколко от учебните заведения и клубовете.

В София

В София децата могат да се научат на главните техники във ветроходството. Централен Софийски яхт клуб " Академик " реализира начално образование на деца и юноши, като след приключването на курсовете - на язовир Искър, има асортимент на искащите да продължат практикуването на водния спорт. Целите на образованието включват проучване основите в теорията и практиката на ветроходството, развлечение и отделяне от градската среда, а след завършването на курса уредниците споделят, че курсистите ще могат сами да ръководят ветроходна лодка. Също ще получат и документ за приключен курс.

 Лято по вълните
© Юлия Лазарова

Във Варна

" Знанията и уменията, които детето ще получи, са освен за това по какъв начин да ръководи яхта и да стане капитан. Редовното упражняване на този спорт дава сериозна физическа и психическа подготовка. Изгражда се самообладание и неизменност. Малките стават толерантни към другите и най-важното – стартират да имат вяра по-силно в себе си и в личните си благоприятни условия ", споделят от ветроходното учебно заведение " GGsailing ". Местата за курсовете са заливите Галата, Фичоза, както и входният фар на Варна.

 Лято по вълните
© Анелия Николова

В Бургас

" При нас можете да наемете SUP - дъска. Ако не сте опитвали преди, ще получите указания, с цел да можете да се насладите на хубостта, която носят водните спортове. Ще се докоснете до свободата на морския небосвод, под наблюдението на екипа ни. " Това пишат уредниците на сърф учебното заведение " Тортуга ", където се оферират уроци по уиндсърф, кайтсърф и каяк. Училището е оборудвано с съвременна екипировка на световноизвестни марки. Уроците се организират в кв. " Сарафово ", като минималната възраст за децата е 7 години. Инструкторите разясняват, че най-важните условия към тях са да нямат боязън от вода и да имат предпочитание да усвоят техниките на водните спортове. Лагерите стартират от 1 юни и не престават до 30 септември.

 ВАРНА СЪРФ
© Цветелина Николаева

ВАРНА СЪРФ

Ветроходното учебно заведение БАИА предлага курсове по ветроходство за деца, водени от квалифицирани инструктори. Обученията през лятото се организират по плажа на село Лозенец.

Яхтклуб " Черноморец " Бургас провежда лагери за деца, на които ги образова на трендовете за развиване в актуалното международно ветроходство. Треньорите са с професионална дееспособност и подготовка, а екипът се хвали с създадена система за асортимент на надарени деца и слага акцент върху развиването на личността посредством спорта.

 Лято по вълните
© Анелия Николова

Сърф учебно заведение " Extreme " провежда лагери по уиндсърф за деца от 1 юни до 10 септември в Равда. Училището дава нужната екипировка. Една група може да бъде най-вече от 20 деца, а минималната възраст за присъединяване е 5 години. " Това, което е належащо, с цел да се научите да карате уиндсърф, е да не се страхувате от водата, да сте на възраст сред 5 и 77 години и несъмнено, предпочитание. Гарантираме ви, че ще ви научим да карате уиндсърф за 6 часа ", твърдят от екипа на " Extreme ".

В Гърция

Гръцките морски курорти са желани от българските фамилии през лятото. Пътуващите до остров Лимнос, в северната част на Егейско море, могат да посетят плана Easy Surf Keros, намиращ се на едноименния залив. Компанията е с дълготраен опит и оперира на международната уиндсърф и кайтбординг сцена от 2001 година
" Ние сме профилирани в уиндсърф и кайтсърф образование на всички равнища - от начинаещи до напреднали. Също по този начин организираме уиндсърф и кайтсърф лагери и фрийстайл семинари с екипировка чартърен по целия свят. Водните спортове са освен нашата пристрастеност, а и работата, която обичаме. Целта ни е да предоставим мечтаната почивка ", споделят уредниците.

 Лято по вълните
© Цветелина Николаева

За да се включат в уроците по уиндсърф, децата би трябвало да имат навършени 6 години. В Лимнос местата за настаняване са най-често обичайни бутикови хотели, защото островът към момента не е допрян от всеобщия туризъм. Повечето от хотелите и къщите са с архитектурен дизайн в островен жанр.

В Турция

За тези, които ще почиват в Турция, Crazy-Island предлага кайт и уиндсърф образование на остров Гьокчеада. " Ние сме хора, които обичат морето, вятъра и чувството за независимост, които те дават. Oт 11 години се занимаваме професионално с кайт и уиндсърф и сме научили стотици хора да карат кайт и уиндсърф и да усетят пристрастяващата мощ напразно и морето. Отворихме малко уиндсърф и кайт учебно заведение на остров Имброс/Гьокчеада в Егейско море и през днешния ден 12 години по-късно продължаваме със същото предпочитание и с доста повече опит да работим тук, на най-ветровития остров в Егейско море. ", описват от екипа. От Crazy-Island дават разнообразни благоприятни условия за настаняване и обезпечават нужната екипировка. Уиндсърф лагерите са за деца на възраст сред 7 и 14 години и не престават от 1 юни до 30 септември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР